Keskustelu:Nekromantia

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Länsi-Kreikassa, Epiruksen maakunnassa on oraakkeli (Nekromantian oraakkeli?), johon mm. Odysseassa viitataan. Minulla olisi siitä materiaalia ja haluaisin kirjoittaa siitä, mutta mikä mahtaa olla tämän oraakkelipaikan oikea nimi? -Samulili 25. elokuuta 2005 kello 09.27 (UTC)

Olisiko tämä? "Nekromanteion, Nekyomanteion [...] Persefoneen ja Haadeksen palvontapaikka ja kuolleiden oraakkeli Epeiroksessa Akheronin suistoalueella. Jo Homeros kuvailee sen Odysseuksen manalamatkan yhteydessä. Suiston pohjoisrannalla olevan Ksylokastron kukkulan hellenistiset rakennusjäänteet on identifioitu N:ksi, mutta kysymyksessä lienee vahvasti linnoitettu asuinrakennus." (Antiikin käsikirja, Paavo Castrén & Leena Pietilä-Castrén, Otava 2000) --Hasdrubal 25. elokuuta 2005 kello 10.22 (UTC)
Sama paikka - vaikka kyllä ne meille turisteille puhuivat ihan muusta kuin vahvasti linnoitetusta asuinrakennuksesta :D -Samulili 25. elokuuta 2005 kello 10.24 (UTC)
Muistui toisaalta juuri mieleeni, että kyseisessä paikassa väitettiin tiedettävän jopa mitä missäkin huoneessa on ollut. Se panee miettimään, ovatko kreikkalaiset vai Castrénit oikeassa. -Samulili 25. elokuuta 2005 kello 11.54 (UTC)
"Despite growing skepticism, the matter remains unresolved in the minds of many scholars" sanoo Archaeology [1]. Eli ei voi tietää varmaksi. Toisaalta kreikkalaisesta antiikintutkimuksesta olen kuullut sanottavan, että se on ylipäänsä nationalistista ja huonoa... --Hasdrubal 1. syyskuuta 2005 kello 23.05 (UTC)