Keskustelu:Natriumkloridi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Mineraalisuolasta ei ole mitään artikkelia, lisäsin ruokasuolaan kansanterveys sivuilta lyhyen kuvauksen.  –Kommentin jätti Artturi Laitakari (keskustelu – muokkaukset)

Terveysvaikutukset[muokkaa wikitekstiä]

Osiossa voitaisiin painottaa, että natriumkloridin liiallisuus ja sen puute ovat molemmat ongelmia, ja että ihmisen elimistö tarvitsee natriumkloridia sopivissa määrin -- mikä on tämä sopiva määrä grammoissa per vrk? Lisätty jodi tekee ruokasuolasta suorastaan terveellisen... Kuinka suuri on vaikutus verenpaineeseen? Olen lukenut, että 3-10 mmHg yläpaineeseen muistaakseni, lähteitä kaivattaisiin. Miten ruokasuola edistää osteoporoosia? Onko niin, että natriumkloridi jotenkin edistää kalsiumin irtoamista luista? Tätä mekanismia voisi pyrkiä avaamaan. Kuinka suuri riski osteoporoosi on jos ruokasuolaa käyttää reilusti? Numerodata olisi toivottavaa. --Hartz (keskustelu) 8. syyskuuta 2013 kello 09.43 (EEST)[vastaa]

Mihin unohtui kloori?[muokkaa wikitekstiä]

Suolassa on myös klooria, jolla on oma tärkeä merkityksensä ihmiskehossa ja sen saanti aikuisella on käytännössä täysin suolan varassa.

Siis: Suola sisältää paljon puhutun ja parjatun natriumin lisäksi ihmiselle elintärkeää klooria. Kloori on tärkeä osa mahahappoa ja kloridin herkkyys reagoida natriumin, kaliumin ja fosforin kanssa on aivan välttämätön osa kehon toimintaa.

83.245.240.31 27. tammikuuta 2014 kello 18.13 (EET) Kalle H[vastaa]