Keskustelu:Mohammad Abdille Hassan

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Mikäs tämän hemmon oikea "virallinen" suomen kielinen nimi on? Brittiläinen Somalimaa ja Somalian historia käyttävät nimeä Mohammed bin Abdullah, Somalian aikajana taasen Muhammed Abdullah Hassan ja Hullu-Mullahin pyhät sodat vuorostaan tämän artikkelin nimeä Muhammad Abdullah Hassan. --Otrfan 29. heinäkuuta 2008 kello 07.15 (UTC)

Sitä voidaan kysyä Käyttäjä:Tomilta. Hän on auttanut ainakin edellisissä kysymyksissä. --Juusomoro 29. heinäkuuta 2008 kello 07.20 (UTC)
Tom on jo aiemmin vahvistanut, että nimet eivät ole mitenkään vakiintuneita. En.wikissäkin on kaikissa esitetty useita vaihtoehtoja. Näissä on varmaan vielä paljon uo:ita tehtävänä, joten talkoisiin siitä vaan. --Ulrika 29. heinäkuuta 2008 kello 09.54 (UTC)
Poikkeavuudet johtunevat lähinnä erilaisisten siirtokirjoitusstandardien käytöstä. --qWerk 31. heinäkuuta 2008 kello 16.30 (UTC)
Somalia kirjoitetaan nykyisin latinalaisin kirjaimin, joten kyse on nimenomaan vakiintumattomuudesta. --Ulrika 31. heinäkuuta 2008 kello 16.32 (UTC)
Tarkoitin arabiaa, josta eri kielissä hänestä käytetty nimi on ilmeisesti peräisin. --qWerk 31. heinäkuuta 2008 kello 16.35 (UTC)
Ehkä täällä kannattaisi kuitenkin käyttää vain yhtä kirjoitusasua. Kiinnitin asiaan huomiota, kun yritin lukea artikkeleita Somalian historia ja Somalian aikajana rinnakkain. Tämän henkilön kohdalla tipahdin hetkeksi kärryiltä. --Otrfan 31. heinäkuuta 2008 kello 20.17 (UTC)
Somalian ääntämisestä minulla ei ole pienintäkään käryä, ei sillä että olisi senkään vertaa arabian lausumisesta, mutta käsittääkseni sanan محمد oikea siirtokirjoitettu muoto on Muhammad. Malhonen taitaa tietää täällä kaikista parhaiten näistä asioista. --qWerk 31. heinäkuuta 2008 kello 20.25 (UTC)
Aikajana on peräisin ae. eli ajalta ennen kuin artikkelia ryhdyttiin muokkaamaan yhteistyössä, eikä sille nähtävästi ole tehty sen jälkeen mitään. Siksi nimet eivät välttämättä ole samassa muodossa kuin artikkelissa, johon niitä on pitkin matkaa tullut lisää. Ehkäpä jossakin vaiheessa joku – kuka tahansa – jaksaa keskittyä historia-artikkelin linkkeihin ja käydä ne läpi. Artikkelissa oli niin paljon työtä lähde- ym. pyyntöjen vuoksi, etteivät resurssit riittäneet muuhun. Mutta hyvästä artikkelista kehittyi näin loistava. Tarvitaan siis näköjään hyviä kriitikoita ja ahkeria puurtajia, jolloin tulos on paras mahdollinen. --Ulrika 1. elokuuta 2008 kello 04.21 (UTC)