Keskustelu:Manhattan

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Manhattanista kertovassa artikkelissa taitaa olla lipsahdus väkiluvusta puhuttaessa. Olisikohan ykkönen jäänyt edestä pois. Myöskin Algonquin-intiaaniheimon kielellä kutsuma Manna-Hattan merkitsee vaarallista virtaa, eikä vuorta (joita siellä ei ole, eikä luultavasti ole ollutkaan)tai puhdistautumispaikkaa. T: Esa Viitaniemi Email: esaeero.viitaniemi@saunalahti.fi

Tarkoitatko nykyistä väkilukua 1 537 195? Kyllä se tämän http://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Manhattan mukaan on ok. Manhattan ja New York ovat eri asioita.--Teveten 27. lokakuuta 2006 kello 09.30 (UTC)

Terve taas! Tiedän, että Manhattan ja New York City ovat eri asioita (Manhattanin saari on yksi viidestä boroughista, jotka muodostavat New York Cityn. Loput neljä ovat Staten Island, Brooklyn, Queens ja Bronx). Asuin itse Manhattanilla kaksi vuotta. Väkilukunne on edelleen väärä, kuten Algonquin-intiaaneista kertova asia. Manhattanin saaren väkiluku on osapuilleen 9 miljoonaa asukasta, kukaan ei tiedä oikeata lukua laittomista siirtolaisista johtuen. Uskoni horjuu vakavasti Wikipedian tietoihin tämän asian johdosta. Terveisin: Esa Viitaniemi84.230.240.182 15. marraskuuta 2006 kello 10.59 (UTC)

Hei! Olisi hyvin mielenkiintoista tietää lähteesi tuolle 9:llä miljoonalle. New Yorkin omat sivut ilmoittavat 1.5 miljoonaa pohjautuen Yhdysvaltojen Census Bureaun tietoon.
Kun Manhattanin virallinen asukasluku on 1.5 miljoonaa ja sinä väität sen laittomista siirtolaisista johtuen olevan 9 miljoonaa, niin se tarkoittaisi, että manhattanilla olisi 1.5 miljoonan asukkaan lisäksi 7.5 miljoona laitonta siirtolaista ja heitä olisi siis viisi kertaa anemmän kuin "virallisia" asukkaita, mikä on täysin mahdotonta. Pelkään pahoin että olet sekoittanut New Yorkin ja Manhattanin asukasluvun (New Yorkin virallinen 8 miljoonaa eli yht 9 miljoona laittomat huomioiden saattaisi pitää paikkansa)[1]--Teveten 15. marraskuuta 2006 kello 11.21 (UTC)

Moi taas! Tämähän käy mielenkiintoiseksi. Race & Ethnicity määrän mukaan asukkaita olisi 1 956 962.Esa

Hei! Olisi hyvä, jos laittaisit linkin, niin on helpompi tarkistaa asia.--Teveten 15. marraskuuta 2006 kello 11.41 (UTC)

Se on sama, josta te otitte 1,5 milj. luvun (Population of Manhattan, Googlesta). Esa

Ei sitä voi ottaa pois ilman, että jokin luotettava lähde väittäisi toisin. Mikä näistä google hauan tuloksista tukee jotain muuta lukua kuin 1,5 miljoonaa?--Teveten 15. marraskuuta 2006 kello 13.33 (UTC)

- Moro taas! Jepulis, myönnän olleeni väärässä Manhattanin populaatiosta. Sitten voidaankin siirtyä intiaaniasiaan. Se on väärin. Esa

Olisiko kellään tietoa manhattanin väkiluvun vaihtelun syistä? --Vnnen 27. helmikuuta 2008 kello 10.53 (UTC)

Onko järkevää linkittää 7th avenue samannimisenn bändiin?