Keskustelu:MacPherson-pyöräntuenta

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Täydensin ja korjasin artikkelia mutta en onnistunut korjaamaan otsikossa virheellisesti kirjoitettua nimeä. Voisiko joku osaavampi tehdä sen?Hakro 18. helmikuuta 2007 kello 13.33 (UTC)

Se on vähän miten sen ottaa, sillä esimerkiksi englanninkielisessä Wikipediassa sana kirjoitetaan MacPherson ja suomalaisessa AutoWikissä myös. Saksankielisessä käytetään muotoa McPherson ja muutamassa muussa. Kyse ei siis ole virheestä, vaan siitä mitä versiota halutaan käyttää. Keksinnön tehnyt henkilö on nimeltään Earl S. MacPherson (tai McPherson lyhennettynä). Argus 18. helmikuuta 2007 kello 14.27 (UTC)

Tukeudun tässä nimiasiassa sellaisiin tunnettuihin autohistorikkoihin kuin Michael Sedgwick ja G.N. Georgano, brittejä molemmat, jotka kirjoittavat järjestelmällisesti McPherson. Tässä muodossa myös jousituksen nimi esiintyy alan julkaisuissa useimmiten. Joka tapauksessa on siis parasta käyttää nimitystä joustintukijousitus. Hakro 18. helmikuuta 2007 kello 15.23 (UTC)

Oli miten oli, mutta Ford-yhtiö tiedotteessaan käyttää henkilöstä nimeä Earl S. MacPherson, muualla sivustossa 34 kertaa McPherson, 337 kertaa MacPherson sanasta yleensä. Mc on vain lyhennys sanasta Mac [1] Argus 18. helmikuuta 2007 kello 15.57 (UTC)