Keskustelu:Läänemaa

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kielitoimiston nimistönhuolto sanoo:

»Virolaisia paikannimiä käytetään samoin kuin muita ulkomaisia paikannimiä. On olemassa joitakin sovinnaisnimiksi suomalaistuneita nimiä. Osa niistä on vakiintuneita ja osa harvinaisia, joista vironkielinen nimi on tutumpi kuin sovinnaisnimi.»

Listalla ei ole "Länsimaata" lainkaan (ei edes harvinaisena muotona), joten kyseinen muoto ei ole maakunnan suomenkielinen nimi, vaan suomennos viron Läänemaa-maakunnan nimestä. [1]. --Joonasl (kerro) 20. joulukuuta 2006 kello 10.38 (UTC)

Googlettamalla Länsimaa nimitystä käytetään melko yleisesti. --Inzulac 20. joulukuuta 2006 kello 10.40 (UTC)
Ilmoitat siitä varmaankin Kielitoimistolle ja pyydät heitä muuttamaan näkemystään asiasta. Kaiken lisäksi nopealla vilkaisulla Googlen antamat tulokset sanalle "länsimaa" viittaavat joko saman nimiseen lehteen tai tai yleisemmin käsitteeseen "läntinen maa" kuten esim. lauseessa " Slovenia on ihan oikea länsimaa" tai "Geishat ovat kiehtoneet länsimaalaisten mieliä viimeiset sata vuotta" tuskimpa noilla Viron maakuntaa tarkoitetaan.. --Joonasl (kerro) 20. joulukuuta 2006 kello 10.41 (UTC)
Otin lihavoinnin pois, koska tyyliohjeen mukaan johdannossa boldataan vain sellaiset sanat, jotka uudelleenohjaavat tähän artikkeliin, ja Länsimaa ei ohjaa tänne. Jos haluat muuttaa tätä käytäntöä, on asia syytä ottaa puheeksi tyyliohjeen keskustelusivulla. --Joonasl (kerro) 20. joulukuuta 2006 kello 10.47 (UTC)
Teepä niin kuin näet, ylläpitäjänä sinulla on valtuudet siihen. Terrorisoi RAUHASSA! --Inzulac 20. joulukuuta 2006 kello 10.49 (UTC)
Toimin vain Wikipedian nimeämiskäytännön ja tyyliohjeen mukaisesti, ihan turhaan sinä minulle kiukuttelet. --Joonasl (kerro) 20. joulukuuta 2006 kello 10.52 (UTC)
Kun olet saannut tahtosi lävitse artikkelin nimessä niin eipä ole kovin kompromissihakuista alkaa riitelemään vanhan käytetyn nimityksen boldauksesta. Mutta minkä voi...kaikkeni olen tehnyt ja kaikkeni tulen vielä tekemään... --Inzulac 20. joulukuuta 2006 kello 10.57 (UTC)

Periaatekeskustelua viron maakuntien nimeämisestä täällä: http://fi.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Kahvihuone_(kielenhuolto)#Saaren_maakunta_vai_Saarenmaan_maakunta.3F--LemonKing (keskustelu) 24. huhtikuuta 2012 kello 09.20 (EEST)[vastaa]