Keskustelu:Kuukautiskierto

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

"Kasvissyöjillä kuukautiskierto on hieman pidempi kuin sekasyöjillä." Koska olen ilmeisesti kirjoittanut tuon, kun aloitin artikkelin, sen lähde on lukion biologian kirjasta. Olisikohan kirjasarja "Koulun biologia".. Ja kun vielä muistaisi kirjan. Tiedän kuitenkin, että se löytyy heti parista ekasta kappaleesta kyseisestä kirjasta. Jos jollain on kirja, niin voisi etsiä kohdan ja lisätä lähteen. Näin epämääräisesti on hieman hankala. – linnea 24. marraskuuta 2006 kello 12.12 (UTC)

Lukion kirjat sisältävät joskus virheellisiä väitteitä ja lähdeviiteitä ne eivät sisällä koskaan, joten faktoja ei voi tarkistaa.

Mekanismina väitteessä voi olla esim. se, että kasvissyöjän elimistö on vähemmän valmis raskauteen esim. raudanpuutteen vuoksi. Moni terveellinen kasvis heikentää raudan imeytymistä eikä B12-vitamiinin puutos ole harvinainen vegaaneilla. Sen sijaan terveellisellä kasvisruokavaliolla(mikä ei tarkoita ns. sipsikaljavegaaniutta) folaattia saa ruokavaliosta hyvin!

Kannattaa sen sijaan etsiä tieteellinen lähde eli tutkimus, alkavatko vaihdevuodet myöhemmin esim. välttämällä (punaista) lihaa ruokavaliossa ja syömällä enemmän kasviksia.

PubMed nettisivu lienee paras lähde löytää lääketieteellisiä tutkimuksia?

--Ee1518 (keskustelu) 5. lokakuuta 2018 kello 14.26 (EEST)[vastaa]