Keskustelu:Kriittinen miestutkimus

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Millä tavoin kuva Kuva:Eakins, Thomas (1844-1916) - Lottatori 3.jpg liittyy artikkelin aiheeseen?--Teveten 21. tammikuuta 2008 kello 09.20 (UTC)

No, siinä on oikeastaan pitkälti KMT:n teorian ydin. Mutta jos viesti ei välity, niin voit puolestani poistaa sen. Piechjo 22. tammikuuta 2008 kello 18.47 (UTC)

Miksei tässä ole kritiikkiosiota, kuten naistutkimus-artikkelissa? Tasa-arvoa tännekin... --ML 22. tammikuuta 2008 kello 18.57 (UTC)


Huomasin että joku oli kirjoittanut tälle vääristävän yhteenvedon Tulva-lehden artikkelista johon minuakin oli haastateltu. Mielestäni yhteenveto tarkoitushakuisesti halusi esittää Suomen Miestutkimuksen Seuran ei-feministisiä tutkijoita syrjivänä, mikä ei pidä paikkaansa. Toimimme tietteelisten seurojen tavanomaisten periaatteiden mukaisesti ja kohtelemme kaikkea tieteellisissä julkaisuissa julkaistua, vertaisarvostelun läpikäyneen miestutkimuksen neutraalisti. Haluan huomauttaa että sana 'miesasiahäirikkö' Tulvan artikkelissa (joka kyllä sekin oli avoimesti tarkoitushakuinen) oli toimituksen käyttämä termi, ei minun. Näin Tulvassa luki:

"Monien miesporukoiden toiminta on kahtia jakautunutta", myöntää Suomen Miestutkimuksen Seuran puheenjohtaja, historiantutkija Anders Ahlbäck. Ahlbäckin mukaan on ongelmallista, että melkein kuka tahansa tuntuu pääsevän lähes olemattominkin meriitein esiintymään mediassa miestutkijana, vaikka hän ei millään tavalla edustaisi miestutkimuksen valtavirtaa: "Tällaisten henkilöiden väitteet ovat usein kiistanalaisia sekä tieteessä että miesaktivistien porukoissa."

Harmittaako yksittäisten miesasiahäirikköjen toiminta Ahlbäckia? "No, nyt on vastattava kieli keskellä suuta. Haluaisimme kuitenkin Suomen Miestutkimuksen Seurassa edistää vuoropuhelua, emme vastakkainasettelua", puheenjohtaja Ahlbäck kiemurtelee. "Mutta jos tätä kysyttäisiin yksittäisiltä miestutkijoilta, niin useimmat vastaisivat, että harmittaa todella paljon."

terveisin, Anders Ahlbäck

Jokinen sitä ja tätä. Hyvin on esitelty herra Jokinen.