Keskustelu:Kreikkalainen tuli

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

"sammuttamisessa jouduttiin käyttämään viiniä tai hiekkaa", miten viini sammutti, jos vesi ei? --jeepo 29. joulukuuta 2005 kello 16:25:46 (UTC)

Erään lähteen mukaan "viiniä tai hiekkaa", tai etikkaa. En tiedä, miten viini sammutti, jos vesi ei. Käyttämäni lähde: http://www.museum.ru/museum/ships/sm11.htm --Käyttäjä:Tep 29. joulukuuta 2005
Tai virtsaa tämän mukaan. Britannica puhuu myös hiekasta [1]. Jos nyt muistan oikein vedellä sammutus perustuu yleensä lämpötilan alentamiseen. Jos kreikkalainen tuli paloi tarpeeksi kuumalla liekillä ei sitä voitu pelkällä vedellä sammuttaa (etenkin jos vesi reagoi aineen kanssa kuten artikkelissa lukee). Hiekan heittämisessä varmaankin on ideana poistaa happi reaktiosta, joten se toimi ehkä siksi paremmin. Etikassa tai virtsassa on varmastikin kyse kemiasta ja todennäköisesti spekulaatiot kreikkalaisen tulen koostumuksesta perustuvat ainakin osittain siihen minkälaiset reaktiot olisivat noiden aineiden kanssa olla mahdollisia. (Ja tämä minun spekulaatiopuheenvuoroni tuli täysin lonkalta, joten se lienee virheellinen. Joku kemiaa paremmin tunteva ehkä täsmentää?) --Hasdrubal 29. joulukuuta 2005 kello 21:58:05 (UTC)