Keskustelu:Kalle Päätalo

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

http://www.kallepaatalo.net/ Kommentin jätti 88.192.11.207 (keskustelu – muokkaukset).

joka on bändin kotisivu. --Höyhens 8. kesäkuuta 2007 kello 21.06 (UTC)

Ihmettelen, kun tässä artikelissa ei mainita sanallakaan Kallen isän psyykkisestä sairaudesta, jota hän sairasti Kallen lapsuudessa ja nuorudessa. Käsitääkseni sillä oli kuitenkin merkittävä osa Kallen lapsuudessa, ainakin mitä olen Kallen kirjoja hänen kirjojaan lukenut.

On kirjoitettu. Makkisonta2 17. huhtikuuta 2008 kello 16.08 (UTC)

Tuossa mainitaan että isä yritti kasvattaa Kallea työteliääksi kainuulaiseksi. Pitäis olla koillismaalainen.

Kappaleessa elämänkerta sanotaan että Herkko alkoi vanhoilla päivillään ymmärtää poikansa ammmattia. Herkkoa käsittelevässä kappaleessa taas sanotaan ettei näin ole. Siis? Muutenkin lähdeviite olisi ehkä paikallaan... 217.162.207.51 10. joulukuuta 2008 kello 21.20 (EET)[vastaa]

Oliko Päätalo kenties "Assi"?[muokkaa wikitekstiä]

Kalle Päätalolla oli ilmeisesti aistiyliherkkyyksiä. Lukuisan monet seikat viittaavat siihen, että kirjailija Päätalo olisi saattanut olla mahdollisesti Asperger-henkilö. -Ari-84.248.114.231 16. lokakuuta 2010 kello 20.39 (EEST)[vastaa]

Mistä löytyy lisää tietoa Kalle Pääatalon mahdollisesta aistiyliherkkyydestä ja aspeger-taipumuksista?


Impulssikontrollin vaikeudet[muokkaa wikitekstiä]

Kirjailija, rkm K. A. Päätalolla oli ilmeisesti vaikeutta ns. impulssikontrollissa sekä tunne-elämän säätelyssä. Mahdollisesti myöskin dyskalkuliaa, mutta todistetusti dyspragiaa (kts. laaja tuotantonsa alkuvuosilta, joissa vaikeata lapsuutta kerrattu). Lukuisat episodit antavat hyvän syyn otaksua mahdollista aspergeriyttä. Hänen supliikkinsa sekä sosiaalisten tilanteiden hallitsemisensa vaikuttivat tuottavan niinikään tavantakaa suurtakin vaikeutta. Päätalo oli myöskin ollut koulukiusattuna.-Ari-69- 1. marraskuuta 2010 kello 23.57 (EET)

Artikkelien keskustelusivut eivät ole keskustelupalstoja henkilöstä, vaan artikkelista. Koeta oppia se.--Bluto 2. marraskuuta 2010 kello 00.06 (EET)[vastaa]

Artikkeliin pieniä tarkennuksia[muokkaa wikitekstiä]

Artikkeli kaipaisi pieniä tarkennuksia.

1. Artikkelissa puhutaan, että Kallen isä (Herkko) oli huonohermoinen. Eikö parempi sana olisi esimerkiksi heikkohermoinen.

2. Artikkelissa mainitaan, että Kallen äidillä Riitulla olisi ollunna hitunen noidan taitoja. Mitä nämä noidantaidot olivat ja mikä on tietolähde?

3. Kalle Päätalo kun täytti vuosikymmeniä (en muista miten paljon) niin Gummerus (joka oli / on julkaisut Päätalon kirjat) niin antoi Kallelle lahjaksi kirjan (tuota kirjaa on painettu vain YKSI kappale). Jossa oli KAIKKI hänen kirjoittamat kirjat laitettu yksiin kansiin. Tuota julkaisu pääsi Guinnessin ennätysten kirjaan. Koska kirjalla oli aika paljon pituutta.

--109.240.27.32 30. joulukuuta 2016 kello 21.29 (EET)[vastaa]