Keskustelu:Jäytäjäkoimaiset

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Lisäsin aikoinani tähän artikkeliin maininnan siitä, että tätä lajia on käsitelty Tupla tai kuitti -ohjelmassa. Louhikärmes ja Harriv ovat kuitenkin kyseisen maininnan poistaneet – jälkimmäinen sillä perusteella, että "jokaista tv:ssä mainintaa ei tavitse wikipediaan lisätä". Selvää on, että kyseinen maininta olisi turha esimerkiksi Napoleonin tai jalkapallon arvokisojen kohdalla, mutta tämän pienen ja vähän tunnetun lajin kannalta Tuplassa tai kuitissa saatu mediahuomio on merkittävää.

Vertailukohdaksi voidaan vielä ottaa Claes Anderssonin artikkeli, jossa kerrotaan seuraavasti: "2000-luvun alussa hän tuli tunnetuksi YLE TV1:n perjantaisten Aamu-TV -lähetysten Jälkiviisaat-osan vakiojäsenenä, jossa hän otti viikoittain kantaa ajankohtaisiin tapahtumiin muiden jäsenten joukossa." Miksi tuossa artikkelissa saa mainita tv:ssä esiintymisen? -- Santanen 5. toukokuuta 2008 kello 17.55 (UTC)

Ensinnä tämä artikkeli ei kerro lajista, vaan suvusta. Toisekseen kyseessä on yksittäinen maininta, ei jatkuva osallisuus tv-sarjassa kuten Anderssonin kohdalla on. Jos kyseinen koi olisi ollut vaikkapa Pikku Kakkosen hahmona pidemmän aikaa, siitä voisi mainita lajin artikkelissa. -- Piisamson 5. toukokuuta 2008 kello 17.59 (UTC)
Kyseessä ei ollut "yksittäinen maininta", vaan laji oli mukana kolmessa jaksossa, joissa sitä käsiteltiin perinpohjaisesti. Eikö tämä ollut vielä "pidemmän aikaa"? Monenko jakson verran jäi vajaaksi? :) Harmillista, että laidoiltaan äärettömään Wikipediaan ei kuitenkaan mahdu mielenkiintoisia, aiheeseen liittyviä faktoja. Santanen 5. toukokuuta 2008 kello 18.16 (UTC)
Se että laji/suku on mainittu Tuplassa tai kuitissa ei ole lajiin liittyvää mielenkiintoista tietoa. Tieto kuuluu ennemminkin "luetteloon Tuplan tai kuitin aiheista" tai vastaavaan. Andersson oli siis ohjelman tekijä, antoi merkittävän panoksen ohjelman sisältöön, kun taas jäytäjäkoimajaiset eivät ole tehneet mitään Tuplaan tai kuittiin liittyvää (esimerkiksi syöneet lavasteita). --Harriv 5. toukokuuta 2008 kello 18.43 (UTC)
Kannattaa tutustua myös tyylioppaan tähän liittyvään kohtaan. Tupla ja kuitti -tieto on triviaa jos mikä. --albval 5. toukokuuta 2008 kello 19.03 (UTC)