Keskustelu:International Baccalaureate

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Miten tehdään section-stub?

Ehkä Wikipedia:Kahvihuone kertoisi. Nikke 10. elokuuta 2005 kello 15:31:01 (UTC)

Tässä on hieman puolueellisuuden makua:

"IB-lukio kannustaa kriittisempään ajatteluun kuin suomalainen lukio, koska itse kirjoitusten sisältöön, eikä niinkään muotoon, kiinnitetään huomiota." Nikke 10. elokuuta 2005 kello 15:31:01 (UTC)

Ensiksikin, kriittisen ajattelun kehittäminen on yksi IB:n perustavoitteista, toisin kuin suomalaisessa lukiossa. Äidinkielessä ero tulee parhaiten esiin. Täysiä pisteitä ei voi saada pelkästään täysin kirjoitusvirheettömällä tekstillä, joka käsittelee aihetta, kuten suomalaisen lukion äidinkielessä. Toisekseen pakollisen TOK Essayn (epistemologian essee) vaatimukset [1] eivät juuri käsittele esseen muotoa, vaan sisältöä. --Vuo 11. elokuuta 2005 kello 15:17:07 (UTC)
Tuosta mainitusta lauseesta ymmärsi, että IB-lukio tuottaisi automaattisesti kriittistä ajattelua enemmän kuin tavallinen lukio. Muutin kohtaa niin, että siitä ilmenee, että kyseessä on tavoite. --Hasdrubal 11. elokuuta 2005 kello 18:26:30 (UTC)
Eikö tosiaan ole vähintäänkin puolueellista? Minusta tässä annetaan ymmärtää, että suomalaisella YO-todistuksella ei ole mitään mahdollisuuksia päästä esimerkiksi ulkomaisiin yliopistoihin. Lisäksi artikkeli suorastaan pakottaa lukijaa ajattelemaan IB-linjaa jonakin "paratiisina" ja suomalaista lukiota ala-arvoisena. --Matso 1. maaliskuuta 2012 kello 17:35:30 (UTC)

Matematiikkaa neljä tasoa. Toiseksi korkein vastaa yliopistotasoa????? ja neljäs menee tätäkin korkeammalle. Olisikohan kyseessä nyt kuitenkin lukiotaso. Vaikea uskoa että lukiota vastaavassa tutkinnossa mentäisiin yliopistotason yläpuolelle.--Pyhajumbo 22. marraskuuta 2011 kello 23.19 (EET)[vastaa]

Mathematics HL (osittain yliopistotason matematiikkaa), ja Further Mathematics (lasketaan kahdeksi aineeksi ja menee vielä edellistäkin syvemmälle). Eihän tuossa ole mitään sellaista väitettä. HL:ssä on jonkin verran lisämateriaalia jota ei suomalaisessa lukiossa käsitellä, niinpä se on "yliopistotasoa". Käytännössä HL:ssä on kyseessä ylimääräinen kurssi esim. tilastotiedettä tai vastaavaa sekä asioita, joita ei suomalaiseen yo-tutkintoon kuulu, kuten lineaarialgebraa. --Vuo 25. marraskuuta 2011 kello 22.53 (EET)[vastaa]