Keskustelu:Ikuinen opiskelija

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Nykyisin käytettäneen yleisemmin termiä N:nnen vuoden opiskelija, jolla tarkoitetaan opiskelijaa, joka ei valmistu yliopistosta ihanteeksi määritellyssä viidessä vuodessa. --Cuprum 14. lokakuuta 2006 kello 06.49 (UTC)

Minä olen kuullut "ikuista opiskelijaa" enemmän. --Smithers
Ikuinen opiskelija on mielestäni parempi nimitys ja yleiskielisempi.--Teveten 16. lokakuuta 2006 kello 17.44 (UTC)
N:n vuoden opiskelija on liian matemaattinen käsite kuvaamaan yhteiskunnallista ilmiötä. Ikuinen opiskelija on paljon parempi. Latinus 26. lokakuuta 2006 kello 17.25 (UTC)
Tai ikiopiskelija. --Anr 28. lokakuuta 2006 kello 00.37 (UTC)
On totta, että N:nnen vuoden opiskelija on terminä myöhäsyntyisempi, eikä siten niin tunnettu kuin ikuinen opiskelija. Käsite N:nnen vuoden opiskelija on syntynyt vasta tiukentuneiden tutkintovaatimusten, suoritusaikojen ja putkiopiskelun myötä. "Ikuinen opiskelija" taas on ymmärtääkseni ollut yleinen käsite varsinkin muutamana edeltäneenä vuosikymmeninä, jolloin opintojen venyminen tai pysähtyminen on ollut yleisempää. Ikuisia opiskelijoita on ollut enemmän, koska opiskelu on ollut vapaampaa ja koska työelämään on sijoittunut helpommin myös ilman tutkintoa. On kuitenkin muistettava, että ikuinen opiskelija tarkoittaa kahta asiaa: henkilöä, jolta loppututkinto jää suorittamatta tai henkilöä, jolle opiskelu on harrastus. Jälkimmäisessä tapauksessa kysymys on elämäntavasta, henkilö siis opiskelee jatkuvasti jotain (esim. työväenopistossa jne.). Tämän voisi ehkä huomioida artikkelissa. --Cuprum 28. lokakuuta 2006 kello 06.06 (UTC)
Höpöhöpö, olen kuullut ainoastaan tuota ikuinen opiskelija -termiä käytettävän. Sitä on lisäksi käytetty jo "ammoisista ajoista" lähtien. --Hapo 8. marraskuuta 2006 kello 17.43 (UTC)

Topeliuksen novelli.[muokkaa wikitekstiä]

Jollen ole aivan väärässä, Sakari Topeliuksen novelli Den Evige Student suomennettiin nimellä Ikuinen Opiskelija. Pitäisiköhän tuosta mainita artikkelissa?

Ikuinen teekkari[muokkaa wikitekstiä]

Ikuinen teekkari (tai ikiteekkari) on ihan yleinen termi ainakin Otaniemessä, varmaan teekkarimateriaalien pohjalta voisi tuosta termistä jonkun kappeleen kirjoittaa. Tuostahan on tehty laulukin. Ravel 31. heinäkuuta 2007 kello 09.46 (UTC)


Tuo tarkennus "Pelkkää mutuilua tällä hetkellä" viittaa varmaankiin Sailaksen lausuntoon, eikö totta? --Cuprum 31. heinäkuuta 2007 kello 10.02 (UTC)

No itseasiassa se viittasi tähän, poistamaani osaan Vastoin yleistä luuloa kyse on harvoin laiskuudesta. Monet ikuiset opiskelijat voivat olla hyvinkin aktiivisia. He suorittavat normaalia enemmän kursseja, ovat töissä, osallistuvat järjestötötoimintaan ja harrastavat monia asioita. Tärkeimpiä syitä opintojen venymiseen ovatkin päättämättömyys ja halu jatkaa tiettyä elämänvaihetta tavallista pitempään. --Teveten 31. heinäkuuta 2007 kello 12.25 (UTC)