Keskustelu:Hot Lips

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Vai että Suomen suurin? Paskanmarjat . Jokainen Hot Lips liikehän on oma firmansa. 194.100.2.65

Hot Lips on myös elokuvasta M.A.S.H tiukkapipoisen saairaanhoitajien nokkanaisen haukkumanimi. Islander 2. huhtikuuta 2006 kello 01.01 (UTC)

Ihmettelen suuresti miksi mainoksia sallitaan Wikissä. Pudottavat uskottavuuden navan alle. (Pun intended.)

Ehdottaisin Erityisesti ulkopuolisen linkkin poistamista, koska se on puhtaasti kaupallinen. Islander 7. kesäkuuta 2006 kello 17.18 (UTC)

Ketju vs. brändi[muokkaa wikitekstiä]

...hei, brändi on eksakti ilmaus ketjulle Hot lipsin tapauksessa, ks. kauppaketju -termin määritys, jossa todetaan ketjun olevan nimenomaan omistussuhteessa tai franchising-pohjalta toimivaa. Ketjua tuossa firmassa on tarkalleen ottaen nuo kolme ja mahd. viron liikkeet. Jos toistaiseksi wikipedian termien määrityksessä halutaan olla ihan tarkkoja.Tetopa 17. syyskuuta 2007 kello 00.13 (UTC)

Yrität siis lähteettömän artikkelin perusteella lisätä oman, yhtä lähteettömän tulkintasi artikkeliin?-) En-wikin huomattavasti laajemman ketju-artikkelin mukaan ketjut ovat *yleensä* joko omistus- tai franchisingketjuja, mutta muunkinlaisia - eli juurikin tällaisia, joille yhteistä on tuotteiden yhteisostot ja markkinointi - on. Käsittääkseni esimerkiksi Tekniset on vastaavanlainen löyhä ketju. Jos luet artikkelin brändi määritelmän, huomaat että se on (ainakin artikkelin mukaan) aika epätäsmällinen käsite, eikä kovin kuvaava tässä kohdin. Mutta joka tapauksessa, lähteen mukaan kyseessä on kauppaketju, ei niinkään brändi. -- Piisamson 17. syyskuuta 2007 kello 04.31 (UTC)
Sekä että (jos tuohon ketjun määritelmään nojataan) - se on kolmen putiikin kauppaketju (joka artikkelissa sanotaankin) ja sitten tuon brändin alla toimii 18 itsenäistä putiikkia. Eli sekä että - mutta jos puhutaan 21 tuon nimikkeen liikkeestä, niin brändi on kyllä kuvaavampi sana, koska se on juuri jotain tuommoista "immateriaalisempaa". Mutta noin yleensä asialla lienee varsin vähän merkitystä - tälläkin pikkuputiikilla näyttää olevan kannattajakuntansa, ja mikäs siinä :-).Tetopa 19. syyskuuta 2007 kello 19.53 (UTC)
Asia ei tosiaan ole mikään maailman tärkein, mutta - kuvaavampi kenen mukaan? Ainoan lähteen mukaan se on juuri ketju. Muunlainen ilmaisu kaipaa lähdettä, muuten se on vain sinun tulkintasi asiasta. Kun asia tuntuu kiinnostavan, voin mainita etten ole koskaan asioinut ko. puljussa, enkä muutenkaan fanita pornoteollisuutta. -- Piisamson 19. syyskuuta 2007 kello 20.00 (UTC)
Viittasin "kannattajalla" yleensä siihen, että tässä tapauksessa erittäin pienen yrityksen (verrattuna esim. joihinkin poistettuihin) säilyttämistä on kannattanut iso joukko ihmisiä - ts. tuonne poistoäänestykseen - en erityisesti sinuun. Ketjukin näyttää olevan löyhääkin yhteistoimintaa kuvaava käsite, joten eipä siitä sen enempää, käy sekin. Itse tuossa toimin itselläni alalta olevan tiedon perusteella, mutta brändin käsitteestäkin kiistellään markkinointitutkimuksessa jatkuvasti, joten ei siinä -käsittääkseni tämä on semmoinen jonkinasteinen uudentyyppinen brändimalli, jossa ei ole edes tuota franchising-suhdetta... Sinänsä se ei ole kovin innovatiivinen, koska vaikkapa Paikallisosuuspankit-ryhmä on vähän samantyyppinen - sama logo ja imago, ostetaan yhteispalveluja, mutta itsenäiset toimijat.Tetopa 19. syyskuuta 2007 kello 20.13 (UTC)