Keskustelu:Graalin malja

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Eiköhän tämä Dan Brownin teorioiden esittely nyt saa tässä artikkelissa vähän turhan paljon huomiota? Cuprum 2. toukokuuta 2005 kello 17:03:08 (UTC)

Kyllä vain. Pitää muokata. Harmi, ettei aina osata erottaa fiktiota faktoista. --Samulili 2. toukokuuta 2005 kello 17:12:10 (UTC)
Graalin malja verenperintönä on Michael Baigentin, Richard Leighin ja Henry Lincolnin esittämä teoria, jota Dan Brown vain käytti kirjassaan. Teoria on aivan asiallinen ja varteen otettava ja sen tarkempi esittely kuuluisi artikkeliin. Joskus ottaa päähän tämä amatööritietosanakirja.
Mikäköhän kyseisten herrojen keksimästä sadusta tekee "varteen otettavan" teorian? --Hasdrubal 31. heinäkuuta 2005 kello 16:07:22 (UTC)
En minäkään siihen usko, mutta teoriaa tukee useat todisteet (ei kuitenkaan kovin merkittävät) ja se, että se on teoreettisesti mahdollinen. Kirja luokitellaan myös tietokirjaksi eli sitä ei ole tarkoitettu fiktioksi eli jo neutraalin näkökulman puolesta esittely kuuluisi artikkeliin.
Neutraalin näkökulman mukaan artikkeleiden ei tarvitse esittää vähemmistöjen näkemyksiä yhtä laajasti tai yksityiskohtaisesti kuin suositumpia näkemyksiä ja kilpailevat näkemykset tulee esittää suhteessa niiden suosioon asiantuntijoiden tai asianosaisten keskuudessa. Kuten englanninkielisestä artikkelista en:Holy Blood, Holy Grail ilmenee, on kyseinen kirja kaikkea muuta kuin tietokirja (voihan ne astrologiaopuksetkin luokitella tietokirjoiksi jos haluaa). Suosionsa takia kyseisestä kirjasta voisi kirjoittaa kuitenkin erillisen artikkelin tännekin. Mutta tähän artikkeliin voi pistää neutraalin näkökulman puitteissa maksimissaan linkin siihen artikkeliin ja ehkä yhden lauseen asiasta. Ei enempää. --Hasdrubal 31. heinäkuuta 2005 kello 16:32:54 (UTC)
Tuo uhoamisesi nyt ei anna mielestäni perusteita siihen etteikö kyseistä teoriaa pitäisi esitellä tässä artikkelissa. Olisikohan osasyynä se, että olen erimieltä rekisteröityneen ja ylläpitäjäkäyttjän kanssa? En nyt rupea kuitenkaan tästä sen enenpää väittelemään.
Jee, voitin! Ei kun vakavasti, kehotan sinua tekemään Pyhä veri, Pyhä Graali-artikkelin. Aihe on tavallaan mielenkiintoinen ja erilliseen artikkeliin tästä voi kirjoittaa vaikka kuinka paljon. --Hasdrubal 31. heinäkuuta 2005 kello 17:01:10 (UTC)
Artikkeli on jo olemassa: Pyhä veri, pyhä Graal. --Cuprum 31. heinäkuuta 2005 kello 17:03:14 (UTC)
Äh, hirveetä typottamista. :) --Hasdrubal 31. heinäkuuta 2005 kello 17:06:15 (UTC)
Lisäsin linkin tuohon yllä mainittuun artikkeliin otsikon Katso myös alle. Baigentin ja kumppaneiden teoriaa ei ole mielestäni syytä esitellä tässä artikkelissa enempää kuin mitä sitä nyt esitellään. Graalin maljasta on olemassa lukemattomia teorioita ja myyttejä, ja ne kaikki tulisi esitellä tässä tasapuolisesti. Monet nykylukijat olettavat, että kirja Pyhä veri, Pyhä Graal esittää ainoan ja tärkeimmän teorian aiheesta. Sen vuoksi tässä artikkelissa tulee kertoa myös niistä muista myyteistä ja tarinoista, jotka tuohon myyttiseen esineeseen liittyvät. --Cuprum 31. heinäkuuta 2005 kello 17:14:36 (UTC)
Vaikka lupasin olla jauhamasta asiaa en voi olla mainitsematta, että minä olen aloittanut juuri tuon Pyhä veri, pyhä Graal artikkelin.
Sehän on erinomaista, että olet sen tehnyt. Kirja on sen verran kohuttu, että kyllä se oman artikkelinsa ansaitsee. Kuten yllä mainitsin, on artikkeliin nyt linkitys tästä artikkelista, joten juuri tästä teoriasta kiinnostuneet voivat lukea siitä enemmän omassa artikkelissaan. Tuo artikkeli on vielä tynkä, joten sitä voi mielellään laajentaa. Muistaisitko vastaisuudessa allekirjoittaa viestisi keskustelusivuilla? Saat allekirjoituksen kirjoittamalla neljä tilde-merkkiä (tai matomerkki). --Cuprum 31. heinäkuuta 2005 kello 17:26:44 (UTC)


Graal ei ole malja katsokaapa jeesuksen viimeisen ehtoollisen kuvaa tarkemmin ja sitten katsokaa kuvasta katsottuna vasemalla puolella olevaa henkilöä. Hän on Magdalan Maria Jeesuksen vaimo todistetusti.Maria on Graal! kuvassa voi myös havaita selvän M kirjaimen ja alkuperäisen naiseuden symbolin! Huom jeesuksen ja marian puvut ovat väriltään päin vastaíset:::::::

Mikä tekee totta sadusta että Graal on ehtoollismalja? Makexx 12. heinäkuuta 2011 kello 11.40 (EEST)[vastaa]

Graalin malja on esiintynyt myös Aku Ankassa ainakin tarinassa Kirje kotoa, jossa Roope lähtee Akun ja poikien kanssa etsimään Temppeliherrojen kadonnutta aarretta, joka on kätketty Ankkapurhan linnan alle. Aarrekammiossa sijaitsee mm. Viisasten kivi ja Graalin malja. Aku on totta kai hajottanut Graalin maljan, jota hän yrittää korjata. Akupediasta löytyy myös sama aihe hakusanalla "Graalin malja". Olkaa hyvä ja mainitkaa viihteessä Aku Ankka, annoin ajatuksen ja lähteet. SquareX 16. elokuuta 2011 kello 19.48 (EEST)[vastaa]