Keskustelu:Geneettinen koodi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun


(Ensimmäinen keskustelu)[muokkaa wikitekstiä]

Kolmen emäksen muodostama ryhmä, joka koodaa yhtä aminohappoa on nimeltään kodoni. Tällä hetkellähän artikkeli ei käsittele mitään muuta. Enkkuwikissä aiheesta tosin näkyy olevan reilusti laajemmin, ja codon on siellä rd. --albval (keskustelu) 18. kesäkuuta 2008 kello 07.41 (UTC)

Se (kodoni ohjaussivuksi) olisi varsin looginen ratkaisu täälläkin. Tehdään niin vaikkapa muutaman viikon kuluttua, ellei siihen menessä kukaan ilmoita olevansa eri mieltä. Geneettinen koodi lienee paljon yleisemmin tunnettu termi kuin kodoni. Tätä artikkelia pitäisi kyllä laajentaa, kunhan ehdin tai joku muu ehtii kääntää lisää engl. Wikipediasta. -KLS 18. kesäkuuta 2008 kello 09.50 (UTC)
Sopii minulle ainakin, en tosin huomannut oliko siellä kodonissa mitään yhdistettävää --albval (keskustelu) 18. kesäkuuta 2008 kello 09.53 (UTC)
Oli kyllä muutama lause, jota täällä ei ollut, lisäsin ne ja muutin kodoni-sivun uudelleenohjaukseksi. -KLS 18. kesäkuuta 2008 kello 10.19 (UTC)

Parannettavia asioita[muokkaa wikitekstiä]

Lähteitä tulisi merkitä. Tällä hetkellä vain yhdellä kolmesta taulukosta on merkittynä lähde. Ainoa joten kuten lähteistetty osio on Geneettisen koodin synty. Mielestäni termi kodoni tulisi määritellä paremmin. Lisäksi muitakin termejä tulisi määritellä ja linkittää. Osio Nukleotidit, emäkset, RNA , DNA, kodoni ja antikodoni on katastrofi. Artikkelissa tulisi kertoa mitä taulukoilla yritetään esittää ("Lähetti-RNA:n (mRNA) kodonien merkitys on kuvattu alempana olevissa taulukoissa" ei riitä) -- nyt taulukot ovat muusta tekstistä irrallisia. --Hartz (keskustelu) 24. lokakuuta 2013 kello 11.41 (EEST)[vastaa]

Kirjoitusvirhekö?[muokkaa wikitekstiä]

Kirjoitusvirhe? Anteeksi kun en osaa oikein käyttää tätä, viisaammat voi varmasti korjailla kommenttiani oikeanlaiseksi. Huomasin kuitenkin lauseen "Kahdessa emäksessä on 2 vetysiltaa, kahdessa 3". Onko siinä joku kirjoitusvirhe kun kuulostaa oudolta, vai olenko jo liian väsynyt perjantai-illalle? Kahdessa on 2 vetysiltaa, mutta kahdessa 3? Siis mitä?