Keskustelu:Friedrich Nietzsche

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Mitä tarkoitetaan termillä hermoromahdus? --jeepo 25. helmikuuta 2006 kello 14.54 (UTC)

Ymmärtääkseni sillä tarkoitetaan pitkäkestoisen henkisen paineen eli stressin purkautumista. Tämä voi tapahtua eri tavoin. Yksi menettää itsensä hallinnan ja alkaa käyttäytyä "hullusti", eli tuhoaa kotinsa irtaimiston tai pieksää oikuttelevan lapsensa, jonka jälkeen tuntee syvää epätoivoa ja itseinhoa ja on vaarassa tuhota itsensä. Toinen masentuu syvästi, lakkaa syömästä ja hoitamasta itseään ja palaa ikään kuin lapsen asteelle. Karkeita esimerkkejä näin epäammattilaiselta. Vakava hermoromahdus on lääkärin hoitoa vaativa mielen sairaus, usein pitkäaikaista. Nämä julkkisten hermoromahdukset ovat useinkin vain mainoskikkoja, tai koska he ovat julkisuuden henkilöitä, niin media paisuttelee jotain kiukuttelu- tai masennuskohtausta oman myyntinsä kasvattamiseksi.Ikiaiki 9. huhtikuuta 2006 kello 08.04 (UTC)


Viimeinen ihminen on kristitty? en-wikin artikkeli "last man" ei viittaa semmoiseen. --128.214.205.4 30. marraskuuta 2006 kello 13.50 (UTC)


Hatustako näitä tietoja vedetään? Tyypillistä Wikipediaa. --62.216.114.234 13. syyskuuta 2008 kello 02.01 (EEST)[vastaa]

Tunnetut seuraukset[muokkaa wikitekstiä]

"Nietzschen sisar Elisabeth oli vankkumaton antisemitisti ja kansallissosialisti, ja juuri hänen vaikutuksestaan natsit omivat paljon käsitteitään Nietzschen tuotannosta. Nietzschen nimiin pannut antisemitistiset kommentit ovat pitkälti peräisin Elisabethilta, joka toimi Friedrichin ollessa jo toivottoman mielisairas tämän kirjallisena asianomistajana, tunnetuin seurauksin."

Mitä ovat nämä tunnetut seuraukset?

Veikkaan että juurikin se että natsit omaksuivat Nietzschen ajatuksia, mutta en ole varma. BlueBanana (keskustelu) 14. maaliskuuta 2017 kello 17.17 (EET)[vastaa]