Keskustelu:Führerbunker

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tietääkseni bunkkeri tuhottiin vasta hieman ennen Itäsaksan romahdusta, ainakin bunkkerin osista on tehty dokumentteja 80 luvun lopulla, mutta lähteitä minulla ei ole. Dokumentti on kyllä jossakin tallessa vhs nauhana, mutten jaksa sitä tonkia. Olisiko muunkielisistä wikeistä apua tähän. Olen senverran huono kielissä, että tutkiminen minun osalta jää. --Sts 10. maaliskuuta 2008 kello 11.18 (UTC)

No tongin nauhaläjää, eli dokumentti on suomenkieliseltä nimeltä Operaatio myytti, ja sen mukaan Itäsaksalaiset sulkivat bunkkerin lopullisesti vuonna 1988, dokumentissa on myös kuvaa bunkkerin sisätiloista. --Sts 10. maaliskuuta 2008 kello 11.38 (UTC)

Onko oikein?[muokkaa wikitekstiä]

"täysin pomminkestävä bunkkeri sijaitsi entisen Itä- ja Länsi-Berliinin rajamaastossa", eikö Saksa jaettu vasta Hitlerin kuoleman jälkeen eli Hitlerin kuollessa oli yhtenäinen Berliini. Pitäisikö kohdan siis olla "sijaitsi tulevan Itä- ja Länsi-Berliinin". Tuntuu että tuossa kohdassa sanalla "entisen" viitattaisiin tähän päivään, eikä bunkkerin olemassa olon aikaan. Vai olisiko oikea muoto "sijaitsi Itä- ja Länsi-Berliinin". Yst. terv. – EtäKärppä13 11. heinäkuuta 2010 kello 05.42 (EEST)[vastaa]