Keskustelu:Diges

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Luovien alojen yrittäjyys on nykyään voimakkaassa kasvussa. Sitä tukemaan on mm. TEM perustanut Luovan talouden strategisen hankkeen. Usein luovien alojen yrittäjyys on sisäsyntyistä halua toteuttaa omaa osaamistaan yrittäjyyden kautta. Kuitenkin monet luovilla aloilla toimivat henkilöt joutuvat miettimään yrittäjyyttä myös työmarkkinoiden paineen takia. Lisäksi iso joukko luovien alojen osaajia työllistää itsensä perinteisen palkkatyön ja yrittäjyyden välimaastossa tai näitä yhdistellen. (Luova talous ja työn uudet muodot - kolmas tie, TEM:n luovan talouden strategisen hankkeen Työn uudet muodet -työryhmän muistiosta 2010)

Luovien alojen yrittäjillä on usein erittäin paljon substanssiosaamista, mutta heidän liiketoimintaosaamisensa ei yllä samalle tasolle. Siksi monen yrityksen taloudellinen kannattavuus ei ole parasta mahdollista. Auttaakseen tätä ongelmaa ja parantaakseen luovien alojen yritysten toimintaedellytyksiä Satu ry, MindTrek ry ja ÄKT ry perustivat Diges ry:n vuonna 2003. Diges on pyrkinyt auttamaan ja kehittämään alan yritysten liiketoimintaosaamista ja sitä kautta takaamaan sen, että alan yritykset pysyvät pystyssä ja mahdollisuuksien mukaan myös kehittämään ja kasvattamaan toimintaansa.

Luovien alojen yrittäjät eivät usein löydä heille suunnattuja palveluja, joita julkinen taho esim. ELY-keskukset, TEM ja OPM ovat kehittäneet. Siksi Diges pyrkii mahdollisuuksien mukaan tiedottamaan olemassa olevista palveluista ja sitä kautta auttamaan yrittäjiä tai yrittäjiksi aikovia löytämään heille suunnatut palvelut. Tämä on myös Wikipediasivun Diges tavoitteena.

Seitsemän toimintavuoden aikana Diges on auttanut tai sparrannut noin 1500 luovan alan yrittäjää tai yrittäjäksi aikovaa. Lisäksi Diges on toteuttanut eri ministeriöille useita alalle tärkeitä selvityksiä mm. KTM:lle "Luovien alojen yrittäjyyden kehittämisstrategia 2015", TEM:lle "Liikunta-alan yrittäjyyden kehittämisstrategia 2020" ja OPM:lle "Kulttuuriviennin välittäjäyritykset". Vuosina 2007 - 2009 Diges toimi Euroopan komissio perustaman PSI-direktiivin käyttöönottoa edistäneen ePSIPlus-projektin Suomen edustajana.

Phuvio 4. elokuuta 2010 kello 13.43 (EEST)[vastaa]

Kannatan säilyttämistä. Googlella löytyi tietoa ja aihetta käsitelty linkeissä mielestäni riittävästi. Perustajatkin riittävän arvovaltaisia. --Kalmo 4. elokuuta 2010 kello 19.14 (EEST)[vastaa]