Keskustelu:Dark Souls

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kikkarapäätukka (keskustelu) 23. heinäkuuta 2019 kello 06:30 (EEST) Artikkeli on nyt korjattu. Artikkeli mainitsee nyt melkein samat asiat kun ennenkin, mutta paljon selkeämmin ja helpommin luettavalla kieliasulla.

- Vaikka kuva onkin hyvin suttuinen ja epäselvä, erottuu siitä selvästi että kyseessä on taistelu Artoriasta vastaan. Erotan sen selvästi areenan ulko-asusta, artoriaksen haarniskasta sekä abyss-nesteestä jonka päällä Artorias "hiihtää". –Kommentin jätti 213.214.136.82 (keskustelu)

Miksi tämä artikkeli on kirjoitettu niin kuin se olisi läpipeluuopas? Listaus bosseista ja niiden heikkouksista on oikeasti aika turhaa kamaa. Ihan ihmeellisiä yksityiskohtia jotka eivät kyllä wikipediaan kuulu. Youtuberien maininnatkin ovat merkityksettömiä, etenkin täysin puskista tuleva PewDiePien namedroppi. Peli oli jo kaksi vuotta vanha ennen kuin PDP teki siitä videoita, ihan mainstream-kamaa.

Pölmeri (keskustelu) 4. toukokuuta 2016 kello 20.22 (EEST)[vastaa]

Tämän artikkelin pomovastusosio on saanut kritiikkiä, eikä mikään ihme, koska se ollaan kirjoitettu niinkuin läpipeluu oppaissa. Keksin tavan korjata artikkelin, mutta valitettavasti se tarkoittaisi kyseisen osion poistamista, ja sen korvaamista uudistetulla tarina osiolla. Jos joku välttämättä haluaa niin voisihan tuosta vanhasta tekstistä luoda vaikkapa Dark Soulsin suomekielisen wikin tai jotain, mutta valitettavavasti kyseinen osio on poistettava Wikipediasta jotta artikkeli kuulostaisi järkevältä. Yritän korvata sen listan niin hyvin kuin mahdollista, mutta täysin asianmukaisella tavalla.

Täten pahoittelut listan poistamisesta, niille jotka sen ovat vaivalla kirjoittaneet.

Kikkarapäätukka (keskustelu) 23. helmikuuta 2018 kello 03:33 (EEST)

Triviatietoja ja peliopasmaisuutta pitäisi välttää: jos nämä tiedot jonnekin haluaa niin on olemassa useita peleihin keskittyneitä sivustoja, joissa ne ovat loogisempia. Kielen pitäisi olla neutraalia ja lähteistettyä asiakieltä ilman arvailuja tai huhuja. Ipr1 (keskustelu) 23. helmikuuta 2018 kello 03.48 (EET)[vastaa]

Lisänä vielä että pelin uusintajulkaisut (ladattavat versio, game of the year -versiot jne.) eivät ole yleensä niin tärkeitä että ne tarvittaisiin johdannossa. Esimerkkiä voi katsoa Wikipedia:Artikkelimalli/Videopeli ja ohjeita Wikiprojekti:Videopelit sivuilta. Ipr1 (keskustelu) 23. helmikuuta 2018 kello 04.19 (EET)[vastaa]

Dark Souls 1 ON Playstation 4, Xbox One ja Nintendo Switch peli, ja tämän tiedon piilottaminen artikkelin vähemmän tärkeille osioille antaisi vakavasti harhaanjohtavan kuvan niille jotka eivät lue kuin johdannon koko artikkelista. Jos ihminen ei omista edellisen generaation pelikonsoleita, hän ei myöskään todennäköisesti lue johdantoa pidemmälle, koska miksi lukea artikkelia pelistä jota omat systeemit eivät tue? Se että PC, Xbox 360, ja Playstation 3 julkaisut tulivat ennen PS4, Xbox One ja Switch versioita ei tarkoita sitä että niiden tulisi olla tärkeämmässä asemassa johdannossa, kun uusien versioiden. Uskoakseni Wikipedia ei ole pelkästään historiakirja, vaan myös kirja joka kuvastaa nyky ja tulevaisuuden hetkiä miltein tasa-arvoisesti. En halua myöskään ottaa vastuuta siitä miten moni Suomalainen olisi ostamatta Dark Souls 1 peliä, vain koska johdannosta puuttui olennaisesti tärkeää tietoa pelin nykytilanteesta. Jos se Wikipediaan kuuluu, niin ei Remasteria ole täysin välttämätöntä mainita johdannossa, mutta asetan vahvan argumentin sille että uusista porteista puhuminen johdannossa on tärkeää, tai muuten Wikipediasta ei ole tarpeeksi hyötyä ellei jokaista artikkelia lue kokonaan kirjojen tavoin. Tietysti jos se nyt täysin ehdottomasti on sillä tavalla Wikipedian sääntöjen mukaan niin suostuisin silloin ehkä jättämään artikkelista nykyiset portit kokonaan pois, mutta silloin luottamukseni Wikipediaan menisi. Eikös Wikipedia olekkaan "Vapaa tietosanakirja", vai onko kyseinen slogan vain mainospuhetta?

Kikkarapäätukka (keskustelu) 27. helmikuuta 2018 kello 22:41 (EEST)

Johdannossa Nintendo Switchistä käytetty termi "käsikonsoli" saattaa johtaa harhaan. Sehän on sekä TV- että käsikonsoli. Ehdotan, että muutetaan muotoon:

"Vuoden 2018 toukokuussa peli uusintajulkaistiin remastered-versiona PlayStation 4-,[4] Xbox One-[5] ja Microsoft Windows[6] -alustoille. Saman vuoden lokakuussa peli julkaistiin Nintendo Switch -alustalle.[7]" SParkerGG (keskustelu) 23. marraskuuta 2019 kello 14.57 (EET)[vastaa]