Keskustelu:Bonobo

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Onko jokin syy miksi artikkeli ei ole suomenkielisellä nimellä "kääpiösimpanssi"? --SM 28. helmikuuta 2006 kello 23.05 (UTC)

Kääpiösimpanssi on harhaanjohtava termi, koska englanninkielinen lempinimi "Pygmy Chimpanzee" ei viittaa simpanssin kääpiöyteen vaan siihen, että sitä tavataan afrikan niillä alueilla, joilla elävät myös pygmiheimot. 62.236.76.8

Uhanalaisuudesta liikkui sivuilla kahta tietoa: uhanlainen ja erittäin uhanalainen. Tarkka tieto ilmeisesti löytyy osoistteesta http://www.iucnredlist.org/search/details.php/15932/summ ja tulkintani on erittäin uhanalainen. Grel 1. toukokuuta 2007 kello 12.13 (UTC)

Ensisijaisen nimityksen vaihtaminen[muokkaa wikitekstiä]

Kääpiösimpanssi on melko harvinainen ensisijaisena nimenä bonobolle (yleensä sanotaan artikkelin tavoin "bonobo eli kääpiösimpanssi". Muuten suomenkielistä termiä kannattaa suosia, mutta tässä tapauksessa suomennos on harhaanjohtava, joten vaihtaisin artikkelin otsikoksi Bonobon. Piechjo 26. toukokuuta 2008 kello 12.36 (UTC)

Artikkelin sisäiset ristiriidat[muokkaa wikitekstiä]

Eivätkö liene matriarkaalinen ja tasa-arvoinen kulttuuri kaksi täysin eri asiaa, mutta niitä pidetään artikkelissa silti synonyymeinä. Kommentin jätti 88.114.165.144 (keskustelu – muokkaukset)

Artikkeliin kaivattaisiin tietoa pärjäämisestä simpanssia vastaan[muokkaa wikitekstiä]

ilmeisesti simpanssit eivät ole syrjäyttäneet tätä lajia. kuinka se on mahdollista? kysymystä voi ajatella myös niin, että miksi bonoboiden elinalue ei ole lännempänä ja mitä tapahtuu kun simpanssi ja bonobo kohtaavat. --Hartz (keskustelu) 5. toukokuuta 2018 kello 08.10 (EEST)[vastaa]