Keskustelu:Betoni

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

kaasubetoni? Kommentin jätti 84.249.10.199 (keskustelu – muokkaukset)

Jaa siporexko? --Riisipuuro 19. syyskuuta 2010 kello 02.04 (EEST)--[vastaa]

Lähde, lähde, lähde ?????[muokkaa wikitekstiä]

Artikkeliin joku on lisännyt "lähde" -vaatimuksia tosi paljon, ihmettelen vain miksi. Moneen kohtaan itsestäänselvyyksiin vaaditaan lähdettä ja se on minusta turhaa. Kuten

  • "Betoni on yksi tärkeimmistä ja käytetyimmistä rakennusmateriaaleista erityyppisissä rakenteissa ja rakennusosissa.lähde?" (Vrt. esim. "teiden päällysteenä asfaltti on yksi yleisin päällyste" - yleisen tosiasian toteaminen ei vaadi lähdettä.)
  • "Muotti mahdollisti betonin valamisen hyvin monenlaisiin eri muotoihin.lähde?" - Itsestäänselvyys, ei tarvetta lähdeviitteelle.
  • sadetakki" - ei vaadi lähdeviitettä.)
  • "Tarvittavat talotekniikan asennukset, esimerkiksi kaivot, viemärit, vesijohdot ja sähkökaapelit on asennettava paikoilleen ennen betonivalua.lähde?" - Itsestäänselvyys, kuka rupeaisi lattiakaivoja ja viemäreitä tekemään lattiavalun jälkeen lattiaan. Ei vaadi lähdeviitettä.
  • "Erityisesti mikäli lattiaan tulee lattiakaivoja, on betonin oltava riittävän jäykkää, jotta massaan voidaan muovata tarvittavat kaadot.lähde?" - Itsestäänselvyys, liian löysällä betomimassalla ei kaatoja voi tehdä, ei tarvetta lähdeviitteelle.
  • "Käsittelystä riippuen puhutaan puuhierretystä tai teräshierretystä pinnasta.lähde?" - Itsestäänselvyys, työmenetelmän mukainen nimitys, puisella välineellä hierretty betonipinta on puuhierretty ja teräslastalla hierretty/liipattu teräshierretty. Ei vaadi lähdettä.

Ja olisi vielä monta muutakin kohtaa mihin 'lähteen' vaatiminen on aivan turhaa. Tuntuu että tässä artikkelissa vaadittaisiin lähdeviitettä vähän siihen tyyliin kuin väitteeseen "sateella maa kastuu ulkosalla" vaadittaisiin lähdeviitettä.  –Kommentin jätti 93.106.166.201 (3.10.2021)

Pyyntö poistettu kyseisistä kohdista. Lähdepyyntöjen esittäjä on tehostuksen vuoksi lisännyt pyynnön jokaiseen tekstikappaleeseen jossa lähdettä ei ole. Tämä on turhaa tehostelua. --Kospo75 (keskustelu) 19. tammikuuta 2022 kello 17.45 (EET)[vastaa]