Keskustelu:Andrea Henkel

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Ampumahiihtäjä on ammatti, olympiavoitot ja maailmanmestaruudet ovat tuossa ammatissa hankittuja saavutuksia. Ne eivät ole rinnasteisia asioita, eikä niitä siksi voi esittää luettelossa niinkuin ne oli esitetty. Tämä siis ihan kielenhuollollinen pointti. Mestaruudet voisi mainita erillisessä virkkeessä jälkeenpäin, mutta mielestäni asia tulee tarpeeksi selväksi muutenkin. --Louhikärmes 13. heinäkuuta 2008 kello 09.42 (UTC)

No jos asia on sinusta noin niin heitä botti vaan hommiin korjaamaan kaikki artikkelit missä on tuollaiset. --Kalastaja09 (Pistäydy juttusilla · Mitä olen tehnyt?) 13. heinäkuuta 2008 kello 09.45 (UTC)

Enpä tiedä onko tuo ihan homma botille... --Louhikärmes 13. heinäkuuta 2008 kello 09.48 (UTC)
Lukemattomissa urheiluartikkeleissa on asia kuitenkin esitetty tuolla tavalla. Olen samaa mieltä, että sanonta "on ampumahiihtäjä ja olympiavoittaja" antaa tuntee, että joka toinen päivä hän on ampumahiihtäjä ja joka toinen päivä olympiavoittaja. Olen yrittänyt kiertää asiaa erottamalla saavutuksen sivulauseeksi, ja sitä olen tätäkin artikkelia tehdessäni ajatellut, vaikka tuosta nyt kieltämättä toisenlaisen kuvan saa. Miten olisi puolipiste tai ajatusviiva? " Hän on ampumahiihtäjä; olympiavoittaja ja maailmanmestari" tai " hän on ampumahiihtäjä – olympiavoittaja ja maailmanmestari". --Quinn 13. heinäkuuta 2008 kello 17.18 (UTC)
Puolipistettä ei voi käyttää noin, eikä tuo ajatusviivakaan oikein hyvältä tunnu. Mielestäni tarvitaan erillinen virke tyyliin ”Urallaan hän on saavuttanut foo olympiavoittoa” tjsp. --Louhikärmes 13. heinäkuuta 2008 kello 23.52 (UTC)