Keskustelu:Anarkia

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

en ole niin kovin varma tuosta väitteestä että anarkokapitalistien moraalikäsityksiin kuuluisi lain noudattaminen (vaikkei kunnioittaisikaan)... jos joku anarkokapitalisti niin sanookin, ei sitä pitäne yleistää.


Artikkelin pitäisi ehkä keskittyä anarkiaan yhteiskunnallisena tilana, ei anarkismiin ideologiana. - Apollyon 9. tammikuuta 2006 kello 06:32:14 (UTC)

Varmasti totta, mutta anarkiaa yhteiskunnallisena tilana ei voi erottaa anarkistisesta filosofiasta, josta termi on peräisin.

väärää tietoa[muokkaa wikitekstiä]

tässä anarkia liitetään melkein kaaokseen joka ei pidä paikkansa. Anarkia on yhteiskunta formaatti jossa ei ole lakeja tai sääntöjä joita pitää noudattaa(ja tämä ei tarkoita sitä että syntyisi kaaos). anarkiassa ihmisten olisi tarkoitus tehdä yhteistyötä päämäärän saavuttamiseki ja auttaa toisiaan. valtaosan ihmisistä pitää olla samaa mieltä asiasta sen onnistumiseksi.

Tietenkin anarkia voi olla kaaosta ja sekasortoa, mutta useimmat anarkistit ei siihen pyri. Anarkia ja rauha on kaks hyvää ajattelu tapaa :D

  • Englanti: ethnocultural noncompliance/ ethnocultural inadherence/ aracialism: Se, ettei kuulu johonkin rotuun, heimoon, metafyysiseen maailmankatsomukseen ja/tai kansalliseen identiteettiin ideologisista syistä. Monirotuisuus on ruumiillinen tila. Jos monirotuinen hyväksyy ruumiilliset ominaisuudet asianmukaisina sosiaalisina merkkeinä, hän ei ole etnokulttuurinen anti-konformisti.

Anarkistit eivät ole ainoita, jotka hylkäävät valtavirran sosiaalista lokerointia koskevat säännöt.