Kazaa

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Kazaa
Kehittäjä Sharman Networks
Kehityshistoria
Vakaa versio 3.2.5 / 2007
Tiedot
Ohjelmistotyyppi Vertaisverkko-ohjelma
Alusta Windows
Lisenssi yksityisomistuksellinen
Verkkosivu www.kazaa.com

Kazaa Media Desktop (tai isoin kirjaimin KaZaA) on vertaisverkko-ohjelma, joka käyttää FastTrack-protokollaa. Kazaa on suosituimpia p2p-ohjelmia, koska se on erittäin helppokäyttöinenlähde?. Ohjelmalla onkin jo yli 390 miljoonaa latausta. Virallinen asiakasohjelma on maksuton, ja se rahoitetaan mukaan liitetyillä käyttäjän toimia seuraavilla mainos- ja vakoiluohjelmilla.lähde?

Kazaan kehittivät Niklas Zennström ja Janus Friis, jotka esittelivät ohjelman maaliskuussa 2001. Zennström ja Friis ovat sittemmin kehittäneet Skypen. Tekijät vietiin oikeuteen, ja ohjelman ja protokollan oikeudet siirtyivät Sharman Networksille, joka on rekisteröity Vanuatulla ja pitää päämajaansa Australiassa. Mediateollisuus on nostanut yhtiötä vastaan lukuisia oikeusjuttuja.lähde?

Kazaa on adware- ja spyware ohjelma, eli se sisältää mainos- ja vakoiluohjelmia. [1]

Versiot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kazaa Lite oli epävirallinen versio Kazaa Media Desktopista. Siitä oli poistettu mainosohjelmat sekä vakoiluohjelmat ja se oli hieman monipuolisempi. Se julkaistiin huhtikuussa 2002, tämä versio oli maksuton ja 2005 vuoden puolivälissä se oli jo melkein yhtä laajasti käytetty kuin virallinen Kazaa itse.

Tämä ohjelmistoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.


Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]