Jose Ahonen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Jose Ahonen (s. 1978) on suomalainen taikuri ja mentalisti. Jose Ahonen innostui taikuudesta ja alkoi opetella sitä verrattain myöhään, vasta parikymppisenä. Ammattitaikurina ja -mentalistina hän on toiminut noin vuodesta 2006–2007. Hänen esikuviaan ovat muun muassa taikurit Derren Brown, Penn & Teller sekä David Blaine.

Ahonen valittiin City-lehden Tampereen äänestyksessä vuoden 2009 Kaupungin Parhaaksi Taikuriksi. Hän on julkaissut kirjat "Ajattele kuin mentalisti" sekä "Huijauksen anatomia" (yhdessä Pete Poskiparran kanssa).

Taikuutta koirille[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suurelle yleisölle hän tuli tutuksi viraalivideosta Taikuutta koirille – Magic for dogs[1], joka saavutti lyhyessä ajassa yli 13 miljoonaa katselukertaa YouTubessa. Videolla hän ojentaa koirille herkkupalaa, joka yllättäen katoaa juuri ennen kuin koira saa sen. Videota esitettiin maailmalla monissa suosituissa televisio-ohjelmissa, kuten NBC:n Today Show’ssa, kanadalaisen CTV News -kanavan Kevin Newman Live -ohjelmassa[2], Good Morning America -aamuohjelmassa sekä USA Todayn ZoomIN’ssa. Videosta on tehnyt jutun myös muun muassa Yahoo News, Huffington Post sekä Time.

Huijarit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ahonen oli mukana Radio SuomiPopin Huijarit-sarjassa, jossa hän ja mentalistit Johannes Malkamäki ja Tommi Lahti tekivät huijauksia piilokameratyylisesti.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla:[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]