Joanna Remes

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Joanna Remes (s. 15. marraskuuta 1999 Vihti) on suomalainen cheerleader.

Remes urheilee Helsinki Athletics Cheerleadersin joukkue Elitessä, joka on Suomen menestynein naisten cheerleading-joukkue. Seuroja, joita hän on edustanut, ovat Helsinkiläinen Golden Spirit ja vihtiläinen liikuntaseura Vihti-Gym ry. Hän on kuulunut Suomen naisten cheerleadingmaajoukkueeseen vuosina 2017-2020 ja 2023. Naisten maajoukkue on voittanut neljä maailmanmestaruutta, joista Remes on ollut kahdessa mukana. Remes on rooliltaan takanostaja.

Suomen Cheerleadingliitto palkitsee vuosittain SM-kilpailujen yhteydessä vuoden aikana ansioituneita toimijoita vuosipalkinnoin. Remes valittiin Vuoden Esikuvaksi 2023[1] SM-kilpailuissa Helsingin Urhea-hallissa.

Remestä on haastateltu Tytöt jotka nostavat toisiaan -kirjaan[2]. Naisten cheermaajoukkueen urheilijoista kertovat teos toi ensimmäistä kertaa laajasti esille cheerleadingin naisurheilijoiden näkökulmasta.

Vihdin kunta päätti MM-tason cheerleading menestyksestä 2019 istuttaa kirsikkapuun Pajuniityn puistoalueelle Etelä-Nummelassa sijaitsevaan Menestyjien puistoon. Kyseisen puun saajat ovat Remeksen lisäksi vihtiläiset Vilja Veikkolainen ja Vanessa Sohlberg.[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Vuosipalkitsemiset Viitattu 11.1.2024.
  2. ”Tytöt jotka nostavat toisiaan -kirjan julkkarit (Teos)”. fi-FItarvitaan parempi lähde
  3. Menestyjille oma puisto Vihtiin – Oman puunsa saavat mm. Henri Marttinen, Joanna Remes, Vilja Veikkolainen ja Vanessa Sohlberg Länsi-Uusimaa. 13.6.2019. Viitattu 12.9.2023.