Jari Heino

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Jari Heino (s. 1963) on suomalainen basisti.[1] Heino on opiskellut Oulunkylän Pop & Jazz -opistossa 1978-1982. Hän on työskennellyt freelancemuusikkona ja tehnyt studio- ja livetöitä lukuisille artisteille Suomessa. Heinon bassonsoittoa voi kuulla monilla suomalaisilla levyillä eri genreissä, kuten popissa, rockissa, iskelmässä ja jazzissa.

Heino on soittanut muun muassa Mambassa, Maarit ja Sami Hurmerinnan, Tapani Kansan ja Jarmo Nikun yhtyeissä sekä Kirkan albumilla Surun pyyhit silmistäni, Kari Tapion Myrskyn jälkeen ja Jari Sillanpään albumilla Jari Sillanpää [2] Jari Heino on myös Tommi Rautiaisen London Allstars -yhtyeen jäsen.

Heinon ura studiomuusikkona on ollut pitkä ja menestyksekäs. Hän esiintyy yli 1500 äänilevyraidalla ja hän on tehnyt yhteistyötä monien tunnettujen artistien kanssa. Hän on esiintynyt monissa TV-orkestereissa ja lukuisilla suomalaisilla musiikkifestivaaleilla sekä konserteissa.

Heino on arvostettu basisti Suomessa, ja hänen monipuolinen työnsä studiomuusikkona on ollut merkittävä osa suomalaista musiikkikulttuuria.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kokoonpano Angelfire. Viitattu 4.5.2023.
  2. Yhteisistä levytyssessioista Juha Björninen. Viitattu 4.5.2023.