Järvi-Suomen partiolaiset

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Järvi-Suomen Partiolaiset ry (JS-P) on iso itäisen Suomen partiopiiri, joka on perustettu Pieksämäellä 21. huhtikuuta 2007 kun Etelä-Savon Partiolaiset ry:n, Kainuun Partiolaiset ry:n, Keski-Suomen Partiolaiset ry:n, Pohjois-Karjalan Partiolaiset ry:n ja Pohjois-Savon Partiolaiset ry:n lippukunnat perustivat uuden partiopiirin.

Partiotoiminta tapahtuu lippukunnissa, mutta partiopiirinä JS-P ohjaa alueellista yhteistyötä ja tarjoaa lippukunnille toimintaa tukevia resursseja. Järvi-Suomen alueella toimii noin 140 lippukuntaa. Yhteensä jäseniä on hieman yli 5 000 partiolaista.[1] Piirin toiminta-aluetta on Etelä-Savo, Kainuu, Keski-Suomi, Pohjois-Karjala sekä Pohjois-Savo.

Piirin lippukuntien edustajat valitsevat Järvi-Suomen Partiolaisille hallituksen. Hallituksen jäsenet ovat vapaaehtoisia piirin partiolaisia. Hallitukseen kuuluu piirinjohtaja ja piirin varajohtaja sekä eri toiminnanalojen ministerit. Hallituksen ja toiminnanalojen lisäksi Järvi-Suomen Partiolaisilla on työntekijöitä, jotka tukevat sekä lippukuntia että piirin vapaaehtoisia.[2] Piirillä on kaksi toimistoa, toinen Kuopiossa ja toinen Jyväskylässä.

Vuonna 2023 piirin puheenjohtajana toimii Miikael Saksman ja varajohtajana Hanna Moisio. Lippukuntatuesta vastaavana hallituksen jäsenenä toimii Matilda Hamara. Kasvatuksesta vastaavana hallituksen jäsenenä toimii Anni Alanko. Vapaaehtoistuesta vastaavana hallituksen jäsenenä toimii Ella Takkinen. Viestinnästä vastaavana hallituksen jäsenenä toimii Emil Lauronen. Yhteiskuntasuhteista ja taloudesta vastaavana hallituksen jäsenenä toimii Hanna Venäläinen. Kasvusta vastaavana hallituksen jäsenenä toimii Jenni Kolmisoppi. [3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Järvi-Suomen partiolaiset ry Järvi-Suomen Partiolaiset ry. Viitattu 27.2.2023.
  2. Tietoa partiosta ja partiopiiristä Järvi-Suomen Partiolaiset ry. Viitattu 27.2.2023.
  3. Piirihallituksen yhteystiedot Järvi-Suomen Partiolaiset ry. Viitattu 27.2.2023.