Hilma (kirjasarja)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Hilma on Timo Parvelan kirjoittama kirjasarja. Kirjat kertovat 7-vuotiaasta Hilmasta. Ensimmäisen kirjan on kuvittanut Markus Majaluoma ja kaksi seuraavaa on kuvittanut Kristiina Louhi.

Hilma-kirjat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjan keskeisimpiä hahmoja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hilma[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hilma on kirjan päähenkilö. Hilmalla on oranssi tukka ja hän on kaikin tavoin sievä pieni tyttö. Ensimmäisessä kirjassa Hilma miettii itselleen hyvää eläintä syntymäpäivälahjaksi ja päätyy kaikkien erikoistenkin eläinten kautta koiraan, jolle äiti ja isä ovat rakentaneet jo valmiiksi kopin. Pian syntymäpäivän jälkeen Hilma aloittaa koulun. Toisessa kirjassa Hilma elää vallattoman koiransa kanssa, mutta hän haluaa keksiä harrastuksen. Lopulta Hilma päättää ryhtyä soittamaan selloa.

Lauri[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lauri on Hilman pikkuveli, joka jakaa Hilman kanssa huoneen ja nukkuu sen toisessa päässä. Lauri on tavallinen pikkupoika ja on mukana Hilman kanssa. Lauri päätti ruveta Hilman lemmikiksi, mutta lopulta Hilma hermostui.

Muru[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muru on Hilman koira, jonka Hilma lopulta sai syntymäpäivälahjaksi. Muru tuotiin Hilman vuoteelle aikaisin aamulla ja Hilma esitti nukkuvansa. Muru esiintyi ensimmäisessä kirjassa pienenä koiranpentuna, joka pissii matolle, möyrii rapakoissa ja nukkuu paljon. Hilman ensimmäisenä koulupäivänä Muru menee Hilman reppuun, koska haluaa tulla mukaan. Seuraavassa kirjassa Muru on aika villi nuori koira, jota kiinnostaa kaikki. Se vie tavaroita ja hajottaa mm. vaarin tossun. Muru ei halua mennä Hilman ja Laurin rakentamaa agilityrataa. Lopulta Muru saadaan käyttäytymään siivommin, kun Hilman äiti vie sen koirakouluun.