Härkäjuhlat

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Härkäjuhlat on Vihannin Mäntylammella vietettävä härkäteemainen tapahtuma. Se järjestetään vuonna 2014 50. kerran peräkkäin samassa paikassa elokuun toisena lauantaina. Tapahtuma on tarkoitettu kaikenikäisille. Musiikin ja tanssin lisäksi tapahtumassa on vuosien varrella ollut monenlaista oheistapahtumaa. Tapahtuman keskeiseksi osaksi on muodostunut härkäannosten myyminen, vartaassa pyörivä härkä on vaihtanut muotoaan hygieniasyistä.

Festivaalin perusti LC Vihanti vuonna 1964, mikä jälkeen tapahtuma on järjestetty vuosittain elokuun toisena lauantaina. Tapahtuman järjestämisessä on vuodesta 1967 vuoteen 2013 ollut mukana myös Vihannin Urheilijat.

Vuosien varrella tapahtumassa on esiintynyt suuri joukko suomalaisia artisteja, kuten Danny, Lea Laven, Souvarit ja muita julkisuuden henkilöitä kuten Jaakko Kolmonen ja vakioartistina Vihannin oma bändi Gobra.

Tapahtuma on vakiintunut myös nuorten kesäloman päättäjäispaikaksi, koska useina vuosina elokuun toinen lauantai on ollut myös viimeinen lomalauantai koulusta.

Tapahtuman tuotto on vuosittain ohjattu vihantilaisten nuorten hyväksi.

Ohjelmistoa vuosien varrelta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

46v Härkäjuhlat 14. elokuuta 2010[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Juhlissa esiintyivät Yölintu ja Susanna Sakko&Onnenpotku. Paikallisia bändejä kuultiin ulkona, sekä Open House-kokoonpano soitti 60- ja 70-luvun covereita. Vuonna Härkäjuhlatoimikunnan puheenjohtajana toimi Mikko Hemmilä.

49v Härkäjuhlat 8. elokuuta 2013[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2013 tapahtuman järjesti Vihannin LC yksin, Vihannin Urheilijoiden kanssa yhdessä järjestettyjen 46-vuotisjuhlan jälkeen. Muutoksesta johtuen tapahtuma hieman supistui kattamaan vain Mäntylammen lavatilan sisäosan, ja ulkona ei järjestetty ohjelmaa kuten aiempina vuosina. Tapahtuma menestyi kuitenkin hyvin ja pääsi tavoitteeseensa muutoksesta huolimatta.

50v Juhlavuosi 9. elokuuta 2014[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2014 Härkäjuhlat vietetään 50. kerran. Tapahtumaan on tarkoitus kerätä kattava otos vuosien varrella olleita virikkeitä, kuten pussitappelua, tikanheittoa ja taikuri.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]