Fisherman

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Fisherman
Luoja(t) Henry Boltinoff
Nick Cardy
Kustantamo DC Comics
Ensiesiintyminen Aquaman nro 21 (toukokuu 1965)
Henkilötiedot
Oikea nimi Ei tiedossa
Status aktiivinen
Pituus 183 cm
Paino 89 kg
Edelliset ryhmäsidokset Superrikollisten Salainen Yhteisö
Voimat Edistyneen teknologian käyttäminen

Fisherman (eli Kalastaja) on DC Comics -kustantamon sarjakuvissa esiintyvä superroisto. Henry Boltinoffin ja Nick Cardyn luoma hahmo esiintyi ensimmäisen kerran vuonna 1965 Aquaman -sarjakuvalehden numerossa 21. Hahmo tunnetaan Vesimiehen arkkivihollisena. Fisherman oli myös nimitys Kurt Hartmann nimiselle rikolliselle, joka oli Doctor Mid-Niten vihollinen. Tämä versio hahmosta, jonka loivat Joe Greene ja Stan Aschmeier esiintyi All-American Comics #69 numerossa marras-joulukuussa 1945.

Hahmo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kalastaja on salaperäinen rikollinen, joka on erikoistunut varastamaan huipputeknisiä laitteita ja myymään niitä eteenpäin pimeillä markkinoilla. Hän käyttää aseinaan erikoissyöttejä ja ongenvapaa, jossa on terävä titaanikoukku.

Ensimmäisessä kohtaamisessaan Vesimiehen kanssa Kalastaja käyttää räjähtävää viehettä Vesimieheen ja melkein tappaa tämän, mutta Vesimies pakenee sinivalaan selässä. Kalastaja palaa monta kertaa taistelemaan Vesimiestä ja Blue Deviliä vastaan. Kalastaja kohtaa myöhemmin koiran G'nortin, joka on Vihreä Lyhty. Hän esiintyy "Rulettin" gladiaattoripelitalossa.

Kalastaja on yksi monista superroistoista, jotka voivat hyödyntää fiktiivisen Zandian maan "pahisystävällistä" ilmapiiriä. Hän joutuu suureen yhteenottoon, kun Young Justice tiimi johtaa supervaltaista armeijaa maata vastaan ​​useista syistä.

Myöhemmin Kalastajan kypärän kerrottiin olevan xenofrom parasiitti, joka on Lovecraft-tyylinen avaruusolento.[1] Se oli kiinnittynyt Kalastajan päähän ja käyttää telepaattisia kykyjä valtaakseen isäntänsä pelolla.

Tarinan Infinite Crisis #1 (2005) osassa Gotham Central #37 Kalastaja saapui Gotham Cityyn ja hyökkäsi poliisien kimppuun melkein kuristaen Crispus Allenin hengiltä, kunnes etsivät Marcus Driver ja Josie MacDonald ampuivat hänet. Myöhemmin tämän ruumiinavauksessa selviää, ettei hän ollut sama Fisherman, joka oli Vesimiehen vihollinen vaan matkija.

Muissa medioissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Animaatio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

The Superman/Aquaman Hour of Adventure[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kalastaja animaatiosarjassa Aquaman.

Kalastaja vieraili The Superman/Aquaman Hour of Adventure ohjelmassa ja sittemmin Aquaman-sarjassa, kun jaksot kasattiin Vesimiehen omaksi sarjaksi edellämainitusta ohjelmasta. Hahmon äänenä toimi Ted Knight.

Kalastaja esiintyi sarjassa vuonna 1968, ensimmäisen kerran jaksossa "Where Lurks the Fisherman". Sillä oli oma alus, jolla se kierteli pitkin merta. Lisäksi Kalastajalla oli kätyreitä, joita hän nimitti vasarapäiksi. Jaksossa Kalastaja yritti tuhota Vesimiehen vaihtamalla Vesimiehen luolassa olleeseen kauko-ohjaimeen räjähteen. Vesimiehen palattuaan luolaansa Vesipojan kanssa heidän hylkeensä Tusky aavisti ohjaimen sisältäneen pommin ja vei sen pois luolasta, jolloin se räjähti. Kalastaja oletti päässeensä Vesimiehestä eroon ja suuntasi kohti Atlantista tuhotakseen sen ohjuksilla, mutta joutui toteamaan Vesimiehen olevan yhä elossa. Siitä huolimatta Kalastaja oli lähellä tuhota Atlantiksen, mutta Vesimies pelasti kaupunkinsa. Kalastaja jäi kiinni verkkoon vajoten pohjaan, mutta onnistui pakenemaan.

Toisen esiintymisen Kalastaja teki sarjan viimeisessä jaksossa "To Catch A Fisherman". Jaksossa hän haki kostoa Vesimiehelle ja sieppasi Tuskyn. Tämä herätti Vesimiehen kiinnostuksen ja hän kysyi neuvoa Oceanus-tietäjältä, joka olikin naamioitunut Kalastaja. Löydettyään Kalastajan arvoitusohjeen avulla tien perille Vesimies huomasi Vesipojan kanssa loukussa olleen Tuskyn olevan vain nukke. Kalastaja ilmaantui samalla paikalle ja sai vangittua Vesimiehen ja Vesipojan laavapallon sisälle. Vesipoika onnistui kuitenkin pakenemaan ja hämäsi menettäneensä tajun Fishermanin hyökkäyksen jälkeen. Vesipoika löysi lopulta oikean Tuskyn ja Oceanuksen. Lopulta Vesipoika ja Tusky vangitsivat Kalastajan pelastettuaan ensin Vesimiehen.

Batman – pelottomat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kalastajalla oli pieni rooli Batman – pelottomat -sarjassa, jossa hän esiintyi jaksossa "Aquaman's Outrageous Adventure" 8. tammikuuta 2010. Hahmon äänenä toimi Dee Bradley Baker. Kalastaja esiintyi jaksossa Vesimiehen muistelmissa, jossa hän taisteli Vesimiestä vastaan. Kalastaja piti sukellusvenettä vankina vedenalaisessa tulivuoressa, mutta Vesimies onnistui kukistamaan hänet. Myöhemmin Kalastaja esiintyi jaksossa "Joker: The Vile and the Villainous!", jossa hän yritti varastaa jalokiven Batmanilta Atlantiksessa, mutta epäonnistui.

Justice League: The Flashpoint Paradox[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kalastaja esiintyi lyhyesti animaatioelokuvassa Justice League: The Flashpoint Paradox, jossa hänet nähtiin Vesimiehen joukoissa taistelemassa Amazoneja vastaan.

Videopeleissä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hahmoa näytelleet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuodet Näyttelijät Sarjat
1968 Ted Knight Aquaman
2010 Dee Bradley Baker Batman – pelottomat

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Aquaman: Sword of Atlantis numerot 48-49 (2007)