Enkelten putous

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Enkelten putous
Angels Fall
Alkuperäisteos
Kirjailija Nora Roberts
Kieli englanti
Julkaistu 2008
Suomennos
Kustantaja Taskukirja Loisto Oy
Sivumäärä 493
ISBN 9789522390332[1]
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta

Enkelten putous (engl. Angels Fall) on kirjailija Nora Robertsin 2008 valmistunut menestysteos. Kirjasta on tehty myös elokuva. Kirjan pääosassa on Reece Gilmore. Elokuvassa Reeceä näytteli Heather Locklear.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Reece Gilmore matkustaa pitkän matkan Bostonista, idästä Wyomingissa sijaitsevaan Angels Fallin pikkukaupunkiin. Hän oli alun perin vain läpikulkumatkalla, ilman minkäänlaista päämäärää, mutta hän tarvitsee kipeästi lisää rahaa, ja aloittaa työt Angels Fistiläisessä ravintolassa, Angel Foodissa, jota johtaa tiukka, mutta reilu Joanie. Uudessa työpaikassaan Reece saa uuden ystävän, Linda-Gailin. Reece tutustuu jännityskirjailija Brodyyn, mieheen jonka huomaa vievän häneltä jalat alta. Brody on sinkku, vaikka moni Angels Fistin nainen onkin jahdannut häntä iät ja ajat. Reece ei kerro taustastaan paljoakaan muille ihmisille. Bostonissa hän työskenteli Maneo-nimisessä ravintolassa, johon tehtiin armoton verilöyly, juuri kun Reecen oli määrä siirtyä muualle töihin. Verilöylyssä Reece menetti työtoverinsa, joita oli tottunut pitämään perheenään. Kokemus sai hänen mielensä järkkymään rajusti, ja hän vietti puolisen vuotta psykiatrisessa sairaalassa. Eräänä aamuna Reece lähtee vapaapäivän kunniaksi patikoimaan. Patikkaretkellään hän joutuu murhan ainoaksi silminnäkijäksi. Kun hän kertoo asiasta muille, mm. Seriffi Mardsonille, kukaan ei usko häntä. Paitsi Brody, Joanie, ja Linda-Gail. Asiat valkenevat, ja paljastuu, että Seriffi, joka kieltäytyi uskomasta Reeceä, olikin itse murhan takana.

Tässäkin, kuten useassa muussakin kirjassa on kuitenkin onnellinen loppu. Reece jää Angels Fistiin Brodyn ja saamiensa ystävien kanssa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Nora Roberts - Enkelten putous booky.fi. Viitattu 24.8.2022.