Eli Dingle

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Eli Dingle
Näyttelijä(t) Joseph Gilgun
Kesto 2006-2010
Ensi-
esiintyminen
13. heinäkuuta 2006 (UK)
Henkilötiedot
Koko nimi Eli Dingle
Sukupuoli mies
Asuinpaikka Toivonlähteen tupa (Wishing Well Cottage), Emmerdale
Suhteet
Vanhemmat Albert Dingle (isä)
Deliah Dingle (äiti)
Sisarukset Marlon Dingle
Tädit ja sedät Zak Dingle (setä)
Shadrach Dingle (setä)
Caleb Dingle (setä)
Ezra Dingle (setä)
Zebediah Dingle (setä)
Serkut Sam Dingle
Cain Dingle
Belle Dingle
Ben Dingle
Butch Dingle
Tina Dingle
Nathan Dingle
Chastity Dingle
Mandy Dingle
Lilith Dingle
Delilah Dingle

Eli Dingle on fiktiivinen hahmo englantilaisessa saippuasarjassa Emmerdale. Häntä esittää Joseph Gilgun.

Hahmon tausta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Eli saapui sarjaan samana päivänä kun Kingien esittelytalo räjähti. Eli on aina ollut pahanteossa, ja ollut myös vankilassa teoistaan. Kukaan Dingleistä ei ollut erityisen iloinen nähdessään Elin ensimmäistä kertaa kylässä, varsinkaan hänen veljensä Marlon. Eli saikin aikaan sotkua heti kylään saavuttuaan.

Sam ja Alice[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Eli oli läheisin Samin kanssa kylään saapumisensa jälkeen. Tuli ilmi, että he olivat tavanneet ennemminkin, ja Eli oli auttanut Samia. Kun Sam joutui katsomaan terminaalivaiheen syöpää sairastavan vaimonsa Alicen kärsimyksiä, Eli tuli apuun. Kertomatta Elille miksi tarvitsi morfiinia, hän pyysi Eliä hankkimaan sitä. Tosiasiassa Sam tarvitsi tappavan annoksen morfiinia antaakseen sen vaimolleen tämän pyynnöstä. Kun Zak kuuli keneltä Sam oli lääkkeen saanut, hän karkotti Elin kodistaan ja vannotti enää ikinä tulemasta takaisin.

Eli lähti kylästä, mutta palasi pian. Sam huomasi, että Sethin vanhassa metsästysmajassa asuu joku, ja sai selville että tämä joku oli Eli. Hän oli sekaantunut rikolliseen toimintaan ja häntä etsi kaksi miestä joille hän oli velkaa. Eli pelkäsi saattavansa perheensä pulaan ja jatkoi piilottelua metsässä, mutta miehet saivat selville että Marlon on Elin veli. Miehet pahoinpitelivät Marlonin Villapakassa saadakseen selville Elin olinpaikan (jota Marlon ei tiennyt) ja ryöstivät pubin. Elin kuullessa pahoinpitelystä hän teki suunnitelman lavastaakseen miehet Café Hopen ryöstöstä. Eli varasti Zakin haulikon ja ryösti kahvilan, sopi tapaamisen miesten kanssa ja antoi rahat miehille ja piilotti haulikon heidän autoonsa, ja soitti poliisit heidän peräänsä. Juoni onnistui täydellisesti ja he jäivät poliisin haaviin, mutta Eli tunsi syyllisyyttä pelotellessaan raskaana olevan Vivin puolikuoliaaksi ryöstäessään kahvilaa.