Eemeli Parikka

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Eemeli Parikka (1987) on suomalainen jääkiekkovalmentaja. Parikka aloitti valmentajauransa toimimalla Valkeakosken Kiekko-Ahmassa junioripäällikkönä. Valkeakoskelta hän siirtyi valmentamaan Kooveen C-junioreita. Mestiksessä Parikka on toiminut sekä Jokipoikien että FPS:n apuvalmentajana. Kaudella 2015-16 Ari Aaltosen ja Eemeli Parikan valmentama Jokipojat saavutti yllätys pronssin. Ari Aaltonen valittiin tuolla kaudella Mestiksen vuoden valmentajaksi. Kaudella 2021-22 Eemeli Parikka toimi Asko Rantasen apuvalmentajana. FPS eteni tuolla kaudella Mestiksen välieriin häviten pronssiottelun Rokille.

Parikka on valmentanut ulkomailla Unkarissa ja Romaniassa. Parikka toimi kaudella 2017-18 DVTK Jegesmedvekin apuvalmentajana Erste liigassa. Kausi päättyi finaalitappioon. Joukkue voitti kyseisellä kaudella Unkarin cupin. Erikoisuutena Parikka toimi Romaniassa Sapientia U23 joukkueen historian ensimmäisenä päävalmentajana.

Parikka on koulutukseltaan terveystieteiden maisteri ja hänellä on opettajan pätevyys. Hän on suorittanut kansainvälisen huippuvalmentajatutkinnon.