Don’t Cha

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Don't Cha)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
”Don't Cha”
The Pussycat Dolls feat. Busta Rhymes
Singlen ”Don't Cha” kansikuva
Singlen tiedot
 Albumilta PCD
 Julkaistu 26. huhtikuuta 2005
 Tuottaja(t) Cee-Lo Green
 Tyylilaji pop, R&B
 Kesto 04.32
 Levy-yhtiö A&M, Interscope Records
The Pussycat Dollsin muut singlet
Sway
2004
”Don't Cha”
2005
Stickwitu
2005
Busta Rhymesin muut julkaisut
What's Happenin'
2004
”Don't Cha”
2005
Touch It
2005

Don’t Cha on yhdysvaltalaisen tyttöbändi The Pussycat Dollsin kappale bändin nimeä kantavalta debyyttialbumilta. Kappaleen sanoitti ja tuotti CeeLo Green ja sillä vierailee yhdysvaltalaisräppäri Busta Rhymes. Kappale sisältää samanlaisuuksia Sir Mix-a-Lotin kappaleen ”Swass” kanssa. ”Don’t Cha” kertoo tytöstä, joka kiusoittelee miestä siitä että hän on houkuttelevampi kuin miehen tyttöystävä.

Kappale sai pääosin positiivisia vastaanottoja musiikkikriitikoilta, jotka yllättyivät sen R&B-soinnuista sekä sen suuresta energiamäärästä. ”Don’t Cha” saavutti maailmanlaajuisesti suurta menestystä sijoittuen listan kärkeen yli viidessätoista eri valtiossa, mukaan lukien Australiassa, Kanadassa, Irlannissa, Uudessa-Seelannissa, Sveitsissä, Isossa-Britanniassa ja se saavutti Yhdysvalloissa Billboard Hot 100 -listan toisen sijan. ”Don’t Cha” on myynyt Yhdysvalloissa yli kolme miljoonaa[1] sekä maailmanlaajuisesti kuusi miljoonaa kopiota muodostuen yhdeksi kaikkien aikojen myydyimmistä kappaleista maailmanlaajuisesti.[2]

Kappaleeseen liittyvällä musiikkivideolla ryhmä tanssii eri sekvensseissä. Vuodesta 2005 lähtien ”Don’t Cha” on ollut osana bändin keulahahmon, Nicole Scherzingerin live-esityksiä ja konserttikiertueita. Muut artistit ovat coveroineet kappaleen ja sitä on käytetty lukuisissa televisio-ohjelmissa ja muussa mediassa. Siitä tuli tyttöbändin uran parhaiten myynyt single.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Don't Cha
Tämä singleen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.