Kim Jin-Young

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Dex)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kim Jin-Young
김진영
Henkilötiedot
Muut nimet Dex, Dex101, 덱스, 덱스101
Syntynyt9. kesäkuuta 1995
Suncheon, Etelä-Korea
Kansalaisuus eteläkorealainen
Ammatti tubettaja
Sotilashenkilö
Sotilasarvo ylikersantti

Kim Jin-Young (kor. 김진영, Gim Jin-yeong; s. 9. kesäkuuta 1995), tunnetaan myös nimellä Dex (kor. 덱스, Dekseu), on eteläkorealainen tubettaja ja striimaaja sekä entinen Etelä-Korean merivoimien sotilas.

Hän työskentelee kthd. studio -nimisessä yrityksessä yhdessä muiden sotilaiden kanssa. Hän YouTube-kanavansa nimi on 덱스101 (Dekseu 101).

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

2020-2023[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kim loi YouTube-kanavansa vuonna 2020. Hän osallistui tosi-tv-ohjelmaan Toy Soldiers: Fake Men 2 (kor. 토이 솔져스: 가짜사나이2) noin kaksi kuukautta sen jälkeen, kun hän lähti armeijasta. Vuonna 2021 Kim osallistui kahteen eri ohjelmaan: Love & Joy (kor. 러브&조이) ja Bloody Game (kor. 피의 게임). Hän nousi julkisuuteen osallistuttuaan vuonna 2022 Netflixin deittiohjelmaan Single's Inferno 2 (kor. 솔로지옥 시즌2).

Vuonna 2023 hänet kutsuttiin YouTubessa julkaistuun selviytymisohjelmaan UMA Game (kor. 우마게임), ja helmikuussa hän teki haastattelun sekä oli valokuvausmallina eyesmag-lehdelle.

Henkilökohtainen elämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Erottuaan armeijasta hän päätti ottaa käsivarteensa tatuoinnin, joka symboloi hänen olleen kerran soturi. Alunperin hän käytti nimeä ”Endex” eli ”End experience”, joka tarkoittaa aktiivisen sotilaan koulutuksen päättymistä, mutta Fake Men 2 -sarjan kuvauksissa hänelle kerrottiin, että se oli liian pitkä, joten hän poisti N-kirjaimen ja päätyi nimeen ”Dex”.

Hän tapasi räppäri Queen Wasabiin selviytymisohjelma Bloody Gamen aikana. Wasabii auttoi Kimiä tämän kappaleen 너에게 난 luomisessa. Hänellä on myös muita tubettajaystäviä, kuten Agent H ja Salty UDT.

Hänellä on unelmia julkaista enemmän armeijaan liittyviä videoita, mutta mainitsi, että se on vaikeaa Etelä-Koreassa aselakien takia, joten hän haluaa matkustaa Yhdysvaltoihin ja kuvata asevideoita siellä. Joulukuussa 2022 Kim matkusti Thaimaahan ja vieraili bangkokilaisessa ampumakeskuksessa.