Déraciné

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Déraciné
Déraciné pelin virallinen kansikuva.
Déraciné pelin virallinen kansikuva.
Kehittäjä From Software
Julkaisija Sony
Jakelija Sony
Ohjaaja Hidetaka Miyazaki
Tuottaja Yuzo Kojima, Masaaki Yamagiwa, Teruyuki Toriyama
Suunnittelija Hidetaka Miyazaki
Käsikirjoittaja Hidetaka Miyazaki
Taiteilija Kozo Maeda, Taisei Nakagaki, Yuki Nakamura
Säveltäjä Tsukasa Saitoh, Shoi Miyazawa, Yuka Kitamura
Pelimoottori Unreal Engine 4
Julkaistu
  • 6. marraskuuta 2018
Lajityyppi seikkailupeli
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus ESRB: Teini-ikäisille
PEGI 12
USK 12
Alusta PlayStation 4
Jakelumuoto Blu-Ray, PlayStation Network
Oheislaite PlayStation VR
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Déraciné on From Softwaren kehittämä ja Sonyn julkaisema virtuaalitodellisuuteen pohjautuva seikkailupeli.[1] Peli on julkaistu yksinoikeudella PlayStation 4 -pelikonsolille marraskuussa 2018, ja se vaatii toimiakseen PlayStation VR -virtuaalitodellisuuslasit, PlayStation Cameran, sekä kaksi PlayStation Move -ohjainta. Déraciné on ensimmäinen peli, jonka From Softwaren toimitusjohtaja Hidetaka Miyazaki on käsikirjoittanut itse. Hidetaka Miyazaki on myös ohjannut pelin.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelissä pelataan keijukaisella, jota maanpäälliset ihmiset eivät voi aistia, eikä havaita, koska keijukaisten fyysinen olemus perustuu toiseen ulottuvuuteen. Maan ulkopuolisena olentona keijukainen kokee maanpäälisen ajan pysähtyneen paikoilleen. Tämän lisäksi ihmiset eivät voi nähdä, eivätkä millään muullakaan tavalla aistia keijukaisia. Tämä tarkoittaa ettei pelaaja voi puhua tai näyttäytyä ihmisille vaan joutuu elämään eristyksissä kaikesta maanpäällisestä elämästä.

Pelaaja voi vaikuttaa maanpäällisiin asioihin käyttämällä apunaan vedettävää kelloa. Kellon avulla pelaaja voi kelata maanpäällistä aikaa eteen tai taaksepäin. Kellon avulla pelaaja voi vaikuttaa asioihin esimerkiksi siirtämällä jotain esinettä ja kelaamalla aikaa eteenpäin, jolloin esineen siirtämisen aiheuttama vaikutus näkyy pelaajalle. Pelaajan tavoite on aikaa manipuloimalla saada ihmiset huomaamaan että hän on olemassa.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tarinan vaikutteina on skotlantilaisen runoilijan Fiona McLeodin teokset. Pelin tarinaa kuvastaa yksinäisyys, sekä eristyneisyys, jotka olivat usein myös Fionan runojen keskeisiä teemoja.[2]

Peli sijoittuu 1900-luvun ranskalaiseen sisäoppilaitokseen, jossa elää keijukainen, mutta koulun oppilaista Yuliya-niminen nuori tyttö on ainut, joka uskoo keijukaisten olemassa oloon.

Pelin tarina alkaa kun Yuliya päättää tehdä testin, jonka avulla hän voi todistaa luokkakavereilleen että keijukaiset ovat olemassa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Déraciné pelin viraaliset nettisivut. Sony. Arkistoitu 30.10.2019. (englanniksi)
  2. The celebrated Bloodborne & Dark Souls creator discusses his unexpected new project. 19.6.2018. playstation.blog. ”Miyazaki cites 19th-century Scottish poet Fiona McLeod as a key influence on the game, whose writing bore “a sense of sorrow and isolation” – elements that Miyazaki explains are “definitely relatable when you start experiencing the game”.” (englanniksi) 

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]