Coconut Girl

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Coconut Girl oli suomalainen popyhtye ja musiikkiprojekti, jonka muodostivat Coconut Girl -nimellä esiintynyt Paula Hagert ja kaksi taustatanssijaa.

1990-luvun loppupuolella musiikkipromoottorit Kari Hynninen ja Pequ Nieminen saivat ajatuksen luoda Suomen markkinoille Dr. Bombayta tai Aquaa vastaavan artistin. He löysivät nuoren romanitytön Paula Hagertin, joka osasi laulaa ja tanssia ja nimesivät tämän Coconut Girliksi. Coconut Girlille luotiin taustatarina, jonka mukaan hän oli syntynyt Havaijilla suomalaisen sairaanhoitajan ja havaijilaisen DJ:n lomaromanssin seurauksena. Hagertille opetettiin muutamia havaijinkielisiä lauseita ja hän antoi lehdistölle haastatteluja. Seitsemän Päivää -lehti halusi maksaa tytön matkan Havaijille tapaamaan isäänsä. Promoottori Nieminen kertoi tytön olevan kiireinen ja matka saatiin siirettyä. Promoottoreiden juoni paljastui kun Hagertin sukulaiset alkoivat ottaa yhteyttä lehtiin ja paljastivat totuuden tytön taustasta. Paljastus aiheutti jonkin verran kohua mediassa.[1]

Coconut Girl julkaisi yhden albumin vuonna 1999. Levyn kappaleita kirjoittamassa ja tuottamassa olivat muun muassa ruotsalainen tuottajaduo Twin ja englantilainen James Black.

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Fly Away (albumi, 1999)
  • Fantasy (single, 1999)
  • Call 911 (maxisingle, 1999)
  • Fly Away (maxisingle, 1999)

[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Tuulikki Haaranen: It's All About The Song syyskuu 2005. Sibelius-akatemia. Arkistoitu 25.5.2021. Viitattu 25.5.2021.
  2. Coconut Girl Discogs. Viitattu 25.5.2021.