Chicago Rail Link

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Chicago Rail Link (AAR-lyhenne: CRL) on Chicagon eteläpuolella toimiva Class III-luokan rautatieyhtiö jonka toimenkuvaan kuuluvat lähinnä sopimusvaihtotyöt sekä liikkennöinti noin 120 kilometrin mittaisella teollisuusraideverkostolla, joka on suurimmaksi osaksi alun perin kuulunut vuonna 1980 konkurssiin menneelle Chicago, Rock Island & Pacific-rautatielle. Irondalen ratapiha ja asiakasraiteet ovat peräisin Chicago & Northwestern-rautatieltä, joka on nykyisin osa Union Pacific-rautatieyhtiötä. Yhtiö on OmniTRAX-konserin omistuksessa ja sillä on 57 työntekijää. Veturimiehiä ja ratapihahenkilöstöä edustaa ammattiliitto United Transportation Union. Heihin ei sovelleta liittovaltion laajuista työehtosopimusta, vaan paikallisesti sovittua erillistä työehtosopimusta.

Yhtiö tunnettiin aiemmin nimellä Chicago, West Pullman & Southern

Asiakkaita mm.[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Liikennöinti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yhtiö toimii alihankkijana mm. Iowa Interstate -yhtiölle, välittäen ja vastaanottaen sen vaunuja muille yhtiöille ja Chicagon alueen asiakkaille. CRL toimii myös alihankkijana kahdella Chicagossa sijaitsevalla CSX:n yhdistettyjen kuljetusten terminaalilla hoitaen niiden vaihtotyöt. Ratapihaa Irondalessa käytetään myös vuokrattavana säilytystilana eri yhtiöiden hetkellisesti tarpeettomille junanvaunuille. Tilaa on noin 1500 vaunulle.

Liikennöinti ratapihojen ulkopuolella tapahtuu pääasiassa öisin, sillä monet yhtiön junan kulkevat Metran lähiliikenneratojen yhteydessä.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä rautateihin tai rautatieliikenteeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.