Cha Am

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Cha Am
อำเภอชะอำ
Kartta
Cha Am

12°48′00″N, 99°58′01″E

Valtio Thaimaa
Provinssi Phetchaburi
Väkiluku 76 155 [1]

{{URL|example.com|optional display text}}

Cha Am Beachin rantakatu.

Cha Am (thaiksi ชะอำ) on amphoe ja kaupunki Phetchaburin provinssissa Thaimaassa Siaminlahden länsirannalla. Kaupunki sijaitsee valtatie 4:n varrella noin 160 km Bangkokista. Naapuriprovinssit ovat Rachaburi ja Samut Songkhram pohjoisessa ja Prachuap Khiri Khan etelässä. Cha Am on nykyisin suosittu rantalomakohde, ja se on kuuluisa kauniista hiekkarannoistaan. Hua Hinin rantalomakohde sijaitsee 25 km etelään. Amphoen väkiluku on 45 981 henkeä (2000). [2]

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Amphoe perustettiin 1897 nimellä Na Yang. Vuonna 1914 keskus siirrettiin Ban Nong Chokin kylään (nykyään Tha Yang) – samalla nimi muutettiin amphoe Nong Chokiksi. Toisen maailmansodan jälkeen virkaistuin siirrettiin Cha Amin tamboniin, jolloin alueen nimeksi tuli vastaavasti amphoe Cha Am.

Elokuussa 2006 julkistettiin suunnitelma uudesta provinssista, joka perustettaisiin kuninkaan 80-vuotissyntymäpäivän kunniaksi 2007. Suunnitelman toteutuessa Cha Am siirtyisi uuden provinssin alaisuuteen. [3]

Nähtävyyksiä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cha Amin kaupungista etelään noin kahden kilometrin päässä sijaitsee kuninkaallinen Mrigadayavanin palatsi (thaiksi มฤคทายวัน), joka rakennettiin 1924 Rama VI:lle. Palatsi on tehty tiikkipuusta, ja se on hiljattain entisöity vanhaan asuunsa.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. http://stat.dopa.go.th/stat/statnew/statTDD/views/showDistrictData.php?statType=1&year=57&rcode=76. Tieto on haettu Wikidatasta.
  2. Thailand City Population
  3. The Nation 30.8.2006 (Arkistoitu – Internet Archive) Mahdollisuudesta yhdistää alueita Phetchaburin ja Prachuap Khiri Khanin provinsseissa uudeksi provinssiksi suoritetaan arvio. Alueet, jotka on korvamerkitty yhdistettäviksi, ovat Cha-am Phetchaburissa, Hua Hin ja Pranburi Prachuap Khiri Khanissa ja lisäksi Sam Roi Yodin tambon.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Cha Am.