Badlands (kappale)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
”Badlands”
Bruce Springsteen
Singlen ”Badlands” kansikuva
Saksan painoksen kansikuva
Singlen tiedot
 Albumilta Darkness on the Edge of Town
 B-puoli ”Streets of Fire (USA)
Something in the Night (Saksa)
Candy's Room (Ranska)”
 Äänitetty  syksy 1977
 Julkaistu elokuu 1978
 Formaatti 7"
 Tekijä(t) Bruce Springsteen
 Tuottaja(t) Bruce Springsteen
Jon Landau
 Tyylilaji rock
 Kesto 04.01
 Levy-yhtiö Columbia
Bruce Springsteenin muut singlet
Prove It All Night
1978
”Badlands”
1978
The Promised Land
1978

Badlands on amerikkalaisen laulaja-lauluntekijä Bruce Springsteenin kappale hänen neljänneltä studioalbumiltaan, Darkness on the Edge of Town. Kappale on kyseisen albumin avausraita ja toinen single.

Alkuperä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Springsteen on sanonut' että hän keksi ensin kappaleen nimen "Badlands" ennen kuin alkoi kirjoittaa itse kappaletta. Hän tunsi, että se oli "hyvä nimi" mutta olisi helppo möhliä se sillä, ettei kirjoittaisi sille arvoistansa kappaletta.[1]

Riffi perustuu The Animalsin "Dont Let Me Be Misunderstood" -kappaleeseen. Rolling Stone -lehden toimittajien mukaan laulu "hyödyntää punk-singlejen raivokkuutta, mitä hän kuunteli tuohon aikaan".

Listasijoitukset ja vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

"Badlands" ei ollut kaupallinen top 40 menestys yltäen vain sijalle 42 Billboard Hot 100 -listalla. Eli vielä huonommin kuin albumin edellinen single, "Prove It All Night". "Badlands" saavutti huomattavaa progressiivis -ja aikuisrock -radiosoittoa tuohon aikaan ja klassisen rockin radiosoittoa siitä lähtien. Sen lisäksi "Badlands" on pysynyt melko suosittuna Springsteenin fanien, sekä Springsteenin itsensä keskuudessa. Kappale on esiintynyt kahdeksassa Springsteenin julkaisussa: Darkness on the Edge of Town, Live/1975-85, Greatest Hits (1995), Live in New York City, Live in Barcelona, The Essential Bruce Springsteen, Greatest Hits (2009) ja Collection: 1973-2012. Rolling Stone -lehden toimittajat sijoittivat "Badlandsin" Springsteenin kaikkien aikojen toiseksi parhaaksi kappaleeksi, edellään vain "Born to Run".

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. 100 Greatest Bruce Springsteen Songs of All Time rollingstone.com. Rolling Stone. Arkistoitu 31.1.2017. Viitattu 18.1.2017. (englanniksi)
Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Badlands (Bruce Springsteen song)