Ash Sarkar

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ash Sarkar

Ash Sarkar on brittiläinen vasemmistoaktivisti, toimittaja ja luennoitsija, joka on ollut näkyvä Jeremy Corbynin kannattaja. Hänen isotätinsä Pritilata Waddedar vaikutti Intian itsenäisyysliikkeessä. Laajempaan tietoisuuteen Sarkar nousi ottamalla yhteen toimittajan ja televisiojuontajan Piers Morganin kanssa Good Morning Britain -ohjelmassa, jossa Morgan väitti virheellisesti Sarkarin olevan Barack Obaman kannattaja. Sarkar oli jo tätä ennen esiintynyt BBC:n ohjelmissa. 

Vasemmistolaisella Novara Medialla toimiva Sarkar, joka kutsuu itseään libertaarikommunistiksi[1], on puhunut yhteisomistuksen puolesta[2] ja toivonut, että ilmastoaktivistit toisivat enemmän luokkanäkökulmaa esille mielenosoituksissaan.[3] Euroopan unionin jäsenyydestä äänestettäessä vuonna 2016 Sarkar äänesti jäsenyyden puolesta.[4] Hän vastustaa rasismia, imperialismia, talouskuria ja kannattaa esimerkiksi varallisuuden uusjakoa verotuksellisin keinoin. Hän on myös ehdottanut, että asuntopolitiikan, raideliikenteen ja terveydenhuollon investoinnit voitaisi rahoittaa lainarahalla. Sarkar kannattaisi asuntopolitiikan, raideliikenteen ja terveydenhuollon siirtämistä julkiseen omistukseen.[1] Sarkar on työskennellyt yliopistoluennoitsijana.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Hogan, Michael: ‘That’s when I lost my temper’: Ash Sarkar on her clash with Piers Morgan The Guardian. 22.7.2018. Viitattu 13.5.2020.
  2. Diavolo, Lucy: Meet Ash Sarkar, the Communist Who Called Piers Morgan an "Idiot" Teen Vogue. 15.7.2018. Viitattu 13.5.2020.
  3. Sarkar, Ash: Ash Sarkar: Stop poor people being punished for crimes of the rich Mirror. 1.11.2019. Viitattu 13.5.2020.
  4. Sarkar, Ash: Corbyn could come out fighting with a rebellious remain and reform agenda The Guardian. 29.5.2019. Viitattu 13.5.2020.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Ash Sarkar.