Akatsuki

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Akatsuki on Naruto-sarjassa 10 korkean tason ninjan muodostama rikollisjärjestö, johon kuuluu kymmenen jäsentä: Itachi, Kisame, Kakuzu, Zetsu, Sasori, Deidara, Tobi (vasta Sasorin kuoltua), Hidan, Orochimaru (entinen), Konan sekä Akatsukin johtaja Pain (Nagato). Akatsukit tunnistaa mustasta, pitkästä kaavusta, jossa on punaisia pilviä. Jokainen jäsen on määrätty nappaamaan yksi hirviö tai sen Jinchuuriki. Akatsukien tehtävänä on tuoda maailmaan rauha käyttämällä yhdeksää hirviötä. Madaran maali on se, että kun kaikki hirviöt on napattu hän kutsuu 10-häntäisen hirviön, Juubin ja Madarasta tulee sen Jinchuuriki ja täten langettaa ikuisen tsukuyomin koko maailmalle ja hallita maailmaa. Akatsuki on tähän mennessä napannut 7 hirviötä.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Orochimaru oli entinen Akatsukin jäsen, Sasorin entinen partneri. Orochimarun tappoi Sasuke, Itachin pikkuveli, koska Orochimaru oli liian heikko tappamaan Itachin. Sasuke absortoi Orochimarun sisäänsä, mutta myöhemmin Itachin ansiosta Orochimaru poistui kokonaan Sasuken kehosta.

Akatsukin ensimmäinen ilmestyminen Naruto-sarjassa tapahtui, kun Itachi ja Kisame saivat tehtäväkseen napata Naruton, mutta tehtävä epäonnistui, kun Jiraiya ajoi Kisamen ja Itachin pakosalle. Naruto shippuudenissa Deidara ja Sasori komennetaan pyydystämään Gaara, joka on yksi jinchuurikeista. Deidara voittaa taistelun, mutta menettää toisen kätensä. Toisen kätensä hän menettää Kakashin Mangekyo Sharinganin takia. Myöhemmin, kun Naruto ja Kakashi jahtaavat Deidaraa, tämä lavastaa kuolemansa räjäyttämällä savikloonin ja näin harhauttaa heitä päästen pakoon. Sasori kuolee taistelussa Sakuraa ja Sasorin isoäitiä, Chiyota vastaan. Sasori pystyi muuttamaan ihmisiä nukeiksi.

Deidara sai uudeksi parikseen Tobin, joka esitti lapsellista ja hölmöä ja sai muutamalla sanalla Deidaran suuttumaan. Tobi on väitti olevansa Madara Uchiha, joka on Uchiha klaanin entinen johtaja ja alkuperäinen Akatsukin johtaja.Myöhemmin mangan luvussa 599 selvisi ,että Tobi on Obito Uchiha. Akatsukin ainoa naispuolinen jäsen on Konan, Painin lapsuudenystävä. Pain johti Akatsukia, ennen kuin kuoli. Kabuto, orochimarun apulainen, herättää tämän kuitenkin henkiin tobia vasraan. Painin oikea nimi on Nagato ja hän ja Konan olivat Jirayan entisiä oppilaita. Painilla on Rinnegan, legendaariset silmät.

Naruto onnistui tappamaan Kakuzun, Hidanin partnerin. Hidan neutraloitui Shikamarun suunnitelman seurauksena. Deidara räjäytti itsensä, jotta saisi tapettua Sasuken. Sasuke ei kuitenkaan kuollut, vaan kutsui Mandan suojakseen. Itachi kuoli taistelussa Sasukea vastaan. Myöhemmin Sasuke kuuli Tobilta totuuden Itachista. Itachi tappoi Uchiha klaanin tehtävänä Konohalta. Sasuke päätti kostaa Konohalle Itachin ja Uchiha klaanin puolesta.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.
Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.