Keskustelu käyttäjästä:Ekeb

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Aikaisempia tarinoita arkistoissa 1 ja 2.

Viikon 41 kilpailu[muokkaa wikitekstiä]

Kiitos panoksestasi viikon 41 kilpailussa vuonna 2016. Voit hyvällä omallatunnolla lisätä seuraavat mallineet käyttäjäsivullesi:

Viikon 41 kilpailu vuonna 2016: Sotahistoria {{VK palkinto|vaaleanvioletti|viikko=41|vuosi=2016}}
Muista, että tämän viikon kilpailu on Tynkäartikkelien laajentaminen. Onnea matkaan! Terveisin Henswick ja UKBot (keskustelu) 17. lokakuuta 2016 kello 08.37 (EEST)[vastaa]

Onneksi olkoon 15 tuhannen muokkauksen rajan ylittämisestä![muokkaa wikitekstiä]

Siirretty käyttäjäsivulle. --Ekeb (keskustelu) 2. marraskuuta 2016 kello 09.36 (EET)[vastaa]

Perusteeton pikapoistomallineen poisto[muokkaa wikitekstiä]

Poistit väärä kieli perusteella tehdyn pikapoistomallineen. Tämä on ollut yleisesti hyväksytty tapa pikapoistaa konekäännöksiä. Et voi väittää ettei ole kehno konekäännös. -- Cimon Avaro 7. marraskuuta 2019 kello 12.05 (EET)[vastaa]

Onhan siellä muutamia kielioppivirheitä, mutta minun arvioni mukaan kielellinen taso on riittävä ja poistamisen sijaan voi korjata nuo kielioppivirheet. --Ekeb (keskustelu) 7. marraskuuta 2019 kello 12.09 (EET)[vastaa]

How we will see unregistered users[muokkaa wikitekstiä]

Hei!

Saat tämän viestin, koska olet ylläpitäjä Wikimedian wikissä.

Tällä hetkellä jonkun muokatessa Wikimedian wikiä kirjautumattomana, hänen IP-osoitteensa tulee näkyville. Kuten olet saattanut kuulla, emme voi tehdä näin enää tulevaisuudessa. Tämä päätös on Wikimedia Foundationin Legal-osaston tekemä, ja johtuu siitä, että yksityisyyttä verkossa koskevat normit ja määräykset ovat muuttuneet.

IP:n sijaan näytämme naamioidun identiteetin. Ylläpitäjänä sinulla on yhä pääsy IP-osoitteeseen. Saataville tulee myös uusi käyttäjäryhmä niille, joiden täytyy nähdä rekisteröitymättömien käyttäjien koko IP-osoite vandalismin, häiriköinnin ja spämmin torjumiseksi ilman, että hänen täytyy olla ylläpitäjä. Muutosten tarkastajat näkevät myös osan IP-osoitteesta ilman tätä käyttäjäoikeutta. Pyrimme myös auttamaan luomalla parempia työkaluja.

Jos et ole aiemmin kuullut tästä, niin voit lukea lisää Metasta. Jos haluat varmistua, ettei sinulta mene ohi tekniset muutokset Wikimedian wikeissä, voit tilata viikoittaisen uutiskirjeen.

Meillä on kaksi ehdotettua tapaa kuinka tämä identiteetti voisi toimia. Arvostaisimme palautettasi siitä, kumpi sinun mielestäsi voisi toimia paremmin sinulle ja sinun wikillesi, nyt sekä tulevaisuudessa. Voit kertoa meille mielipiteesi täällä. Voit kirjoittaa kielelläsi. Ehdotukset on jätetty lokakuussa ja teemme päätöksen 17. tammikuuta jälkeen.

Kiitos. /Johan (WMF)

4. tammikuuta 2022 kello 20.15 (EET)

Luettelo rautaristillä palkituista suomalaisista[muokkaa wikitekstiä]

Hei,

Sain kahvihuonekeskustelussa (ks. yo. oleva otsikko ja tekstit siellä) neuvon olla yhteydessä wikipedian ylläpitäjään. Valitsin sinut, koska olet kirjoittanut historiasta ml. sotahistoria.

Otsikon luettelo on julkaistu Wikipediassa ja sitä ylläpidetään, koska asia on merkittävä. Luettelo ei ole tyhjentävä eikä täydellinen eikä voi koskaan sellaiseksi tullakaan. Suomen arkistoissa (ml. sota-arkisto ja ritarikuntien arkistot) ei ole luetteloita EK 1:n ja 2:n (Das Eiserne Kreutz 1. Klasse / 2.Klasse) saajista. Wikipedian luettelossa on 208 nimeä, joista 54 sellaista, joille on luettelon mukaan myönnetty 2. luokan rautaristi (SaksRr). Näistä vain 27 kohdalla on asianmukaiseksi katsottava lähde kunniamerkin myöntämisestä. Näistä edelleen 23 kohdalla (suurin osa jääkäriupseereita) on julkaistu artikkeli, johon pääsee nimen kohdalla klikkaamalla. Neljän henkilön kohdalla artikkelia (sivua) ei ole julkaistu, vaikka asianmukainen lähdeviite on annettu.

Olen lisännyt isäni Lars Erik Bertel Wahlroosin luetteloon, merkinnyt lähdeviitteen, maininnut lähdeteoksen ja ilmoittanut taulukossa sotilasarvon, joukko-osaston ja kunniamerkin myöntöpäivän (on myöntökirjassa). Kun huomasin, että hänen nimensä on luettelossa punaisella (sivua ei ole julkaistu), kirjoitin lyhyen artikkelin hänestä edelleenkin viitteineen ja lähteineen ja liitin mukaan hänen kuvansa. Sitten Wikipedia poisti koko artikkelin. Tätä en voi ymmärtää. Minulta kysyttiin merkittävyysperusteita ja mainitsin mm., että isäni oli tiettävästi nuorin suomalaisupseeri, jolle tuo merkki myönnettiin jatkosodan aikana, Se ei kelvannut, vaan ruvettiin epäilemään, että lähteeni ei olisi luotettava, koska se perustuu omakustannekirjaani. Minulla kuitenkin on alkuperäinen myöntökirja, johon olen kirjassani viitannut.

Matikkalan (Matikkala A.: Kunnian Ruletti. SKS 2017. s. 388) mukaan 2. luokan rautaristejä myönnettiin jatkosodassa tammikuuhun 1944 mennessä 2 225 kappaletta. Wikipedian luettelossa on siis n. 2 % näistä palkituista suomalaisista. Wikipedian kannalta on kyseenlaista ja uskottavuutta murentavaa, jos se ei hyväksy julkaistavaksi sivua näistä vähälukuisista kunniamerkin saajista. Nyt on kulunut n. 80 vuotta kunniamerkkien myöntämisestä ja uusia merkkien saajia tulee esille yhä harvemmin. Suomen itsenäisyyttä puolustaneiden ja Suomen sotahistoriankin kannalta on selvää, että kunniamerkkien saajista kirjoitetut asianmukaiset artikkelit pitäisi julkaista sotilasarvosta riippumatta.


Pyydän ystävällisesti, että Wikipedia harkitsee uudelleen artikkelin julkaisemisen.

Waha52 Waha52 (keskustelu) 4. maaliskuuta 2024 kello 16.11 (EET)[vastaa]

Hei, itse asiassa tuon luettelon ei välttämättä kuuluisi edes olla Wikipediassa, ainakaan 2. luokan rautaristien osalta, joita on jaettu huomattavia määriä. Täten en näe 2. luokan rautaristiä myöskään perusteluksi henkilöartikkelin merkittävyydestä vaan tarvitaan jotain muita ansioita, jotta henkilöartikkeli voitaisiin katsoa olevan merkittävä. --Ekeb (keskustelu) 7. maaliskuuta 2024 kello 15.28 (EET)[vastaa]