Bundesverband Öffentlicher Banken Deutschlands (VÖB)

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta VÖB)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Bundesverband Öffentlicher Banken Deutschlands (VÖB)
Perustettu 1916
Toimiala Saksan pankkisektorin johtava järjestö
Sterntaler-Buddy Bear VÖB: n pääkonttorin edessä Berlin-Tiergartenissa.

Saksan julkisten pankkien liitto (saksaksi: Bundesverband Öffentlicher Banken Deutschlands, VÖB) on Saksan pankkialan johtava järjestö. Saksan julkisten pankkien liitto (Bundesverband Öffentlicher Banken Deutschlands, VÖB) on Saksan pankkialan johtava järjestö. Se edustaa 63 pankin etuja, mukaan lukien Landesbanken (Saksan säästöpankkien rahoitusryhmän päälaitokset) sekä Saksan liittotasavallan tai yksittäisten osavaltioiden omistamat edistämis- ja kehityspankit.

VÖB:n jäsenlaitosten kokonaisvarat ovat noin 3 029 miljardia euroa, ja ne kattavat noin kolmanneksen Saksan pankkimarkkinoista. Julkisoikeudelliset pankit kunnioittavat vastuullisuttaan pk-yrityksiä, muita yrityksiä, julkista sektoria ja yksityisasiakkaita kohtaan; ne ovat vahvasti juurtuneet kotiseuduilleen kaikkialla Saksassa. VÖB:n tavalliset jäsenpankit ovat 59 prosentin markkinaosuudellaan markkinajohtajia kuntarahoituksessa; lisäksi ne tarjoavat noin 22 prosenttia kaikesta Saksan yrityslainoista.

Vuonna 2022 liittovaltion ja osavaltioiden kehitys- ja edistämispankit myönsivät 72 miljardia euroa uusia kehitys- ja edistämislainoja. VÖB on ainoa saksalainen pankkiyhdistys, joka hoitaa jäsenlaitostensa työnantajayhdistyksen tehtäviä: Julkisten pankkien työnantajayhdistys (Tarifgemeinschaft Öffentlicher Banken), johon kuuluu VÖB:n jäsenlaitoksia, joissa on yhteensä 60 000 työntekijää (tilivuonna 2022), ja joka hoitaa työehtosopimusneuvottelutehtäviä.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]