Käyttäjä:Vilho Verkkotoimitus

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tarkkanäköinen turkulainen totesi kuntalaisaloitteessaan oivallisesti, että koska Wikipedia on erittäin suosittu kanava tiedon välittämiseen, kannattaisi siihen panostaa kaupungin taholta enemmän. Moni Turkuun tuleva sekä kotimaan että ulkomaan matkaaja muodostaa ensimmäisen näkemyksensä kaupungista juuri Wikipedian perusteella, tätä tosiasiaa ei kannata jättää huomioimatta.

Toimin Turun kaupungin viestinnässä. Yhtenä viestintäosaston vastuualueena on erilaisissa medioissa esiintyvien Turkua koskevien artikkeleiden tietojen tarkistaminen ja virheellisyyksiin reagoiminen, tähän kuuluvat luonnollisesti myös Wikipedian artikkelit. Tarkistamistyötä tehdään jatkuvasti yhteydessä kaupungin eri alojen asiantuntijoiden kanssa ja tietoja päivitetään tarpeen niin vaatiessa.

Uusien Turkua koskevien artikkelien kirjoittaminen Wikipediaan on myös osa työtäni. Aiheiden suhteen minulle on annettu suhteellisen vapaat kädet. Tärkeimpänä ohjenuoranani on pitää mielessäni moniarvoisuus ja eri näkökulmien kunnioittaminen. En ainakaan tarkoituksellani astu kenenkään jo aiemmin artikkelia ansiokkaasti kirjoittaneen tai muokanneen henkilön kintuille. Jos koet näin tapahtuneen, ota ihmeessä yhteyttä ja anna rohkeasti palautetta.