Käyttäjä:Vainfaktaa

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on kone ip 78.27.104.92 jota käytän minä, koska perheessämme on vain yksi pöytäkone. Nimimerkkini kertoo oleelliset tavastani muokata ja kommentoida muiden muokkauksia. Multa ei siis tule ip-muokkauksia, ellei vahingossa, kun unohdan kirjautua sisään. Toinen koneen käyttäjä ei suostu ottamaan Wikipedia-tunnuksia ennen kuin se on pakollista.

Olen taustaltani tohtori, joka on kiinnostunut erityisesti jalkapalloon liittyvistä faktatiedoista. Jokainen Wikipedia-artikkelissa oleva lähteetön tieto lisää mielestäni Wkikipedian epäluotettavuutta enemmän kuin jos tieto on lähteistetty.

Ajatukseni oli sisällyttää Wikipediaan pelaajat, jotka ovat pelanneet Suomen pääsarjaa. Luotettava luettelo 1930-2000-l alkuun on olemassa (Pelimiehet-kirja). Veikkausliiga-ajalta löytyy melkein luotettava luettelo. Naiset ei ole kiinnostanut ketään. Pääsarjaseuroista (M ja N on alle 200), jokaisesta lienee jo artikkeli, yhteyteen luettelot seurakohtaisesti (paljon nimiä omiin luetteloartikkldeleihin). Nimiin lähteistetään todiste peleistä. Vain osa ansaitsee mielestäni oman artikkelin, yksi pääsarjapeli ei tee kenestäkään merkitttävää jalkapalloilijaa.

Muokkausteni määrän kehittyminen:

23.4.2024 ensimmäinen muokkaukseni

24.4 tein 8 muokkausta, päivän päätyttyä yhteensä 9 muokkausta

...

27.4, tein yhden muokkauksen

Ylläolevista yksikään ei ollut artikkeliin tehty muokkaus.


Teen muokkauksia vain artikkeleihin, joita pidän luotetttavina eli kaikki artikkeleissa esitetyt tiedot perustuvat mielestäni luotettaviin lähteisiin. Tehdessäni linkin johonkin toiseen Wikipedia-artikkeliin, varmistan että sekin on lähteistetty luotettavasti. Teen hyvin harvoin linkitysmuokkauksen.

Tekemäni muokkaukset artikkeleihin:

Aloittamaani artikkeliin jalkapalloa Suomen pääsarjassa pelanneesta Kurt Nylund yht 5 kpl.

Aloittamaani artikkeliin jalkapalloa Suomen pääsarjassa pelanneesta Jaana Hyvärinen yht 4 kpl

Aloittamaani artikkeliin jalkapalloa Suomen pääsarjan voittaneessa joukkueessa pelanneesta Gösta Östman yht 3 kpl. Artikkeli kuoli 4.5.-2 Hauki on kalana.

Aloittamaani artikkeliin jalkapalloa Suomen pääsarjassa pelanneesta Arto Hyvärinen yht 3 kpl.

Aloittamaani artikkeliin jalkapalloa Suomen pääsarjassa pelanneesta Eino Airaksinen yht 1 kpl. Artikkeli kuoli 4.5.-24 Hauki on kalana.

Aloittamaani artikkeliin jalkapalloa Suomen A-maajoukkueessa pelanneesta Aira Rotko yht 1 kpl. Artikkeli kuoli.4.5.-24 Hauki on kalana.

Muokkaukseni aloittamiini artikkeleihin olivat yhteensä 17 kpl.

Keskityn jatkossa vain muiden aloittamiin jalkapalloartikkeleihin, jotka täyttävät mielestäni Wikipediamerkittävyyden vaatimukset ja ovat lähteistetty luotettaviksi. Lisäykseni ovat kohdistuneet artikkeleihin:


Saamani tunnustukset ja palkinnot: