Käyttäjä:Jonik

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun


Babylon
fi Tämän käyttäjän äidinkieli on suomi.
en-3 This user is able to contribute with an advanced level of English.
es-2 Este usuario puede contribuir con un nivel intermedio de español.
Etsi käyttäjien kieliä

Yhteyttä voit ottaa...

Olen 1979 syntynyt Helsingissä asuva ohjelmistokehittäjä ja tietojenkäsittelytieteen [1] opiskelija. Kiinnostuksen kohteita omaan paljon; päällimmäisinä mm. musiikki, tietotekniikka, kaunokirjallisuus, valokuvaus ja politiikka.

Englanninkielisen Wikipedian löysin 2002 lopulla, ja tämän suomenkielisen joskus myöhemmin. Ensimmäisen muokkauksen rekisteröityneenä tein 3.12.2003 (eli melko pian sen jälkeen kun täälläkin oli päivitetty ohjelmisto "phase III" -tasolle). Projektin ideahan on mitä kiehtovin ja varsin kunnianhimoinen... Toisaalta asian kääntöpuolena on korkea addiktiopotentiaali.

Aiemmin olen ollut aktiivisempi en-wikin puolella, mutta vuoden 2004 aikana painopiste siirtyi hieman tänne suomenkieliseen versioon. Toivottavasti tästäkin pikku hiljaa kehkeytyy hyödyllinen tiedonlähde, kuten en-wiki monien aiheiden kohdalla jo on.

Muokkaukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yleensä ottaen olen tehnyt muokkauksia aika satunnaisesti: vastaantulleiden artikkelien wikitystä, jäsentelyä, laajennusta, uudelleenmuotoilua neutraalimmin, kielivirheiden korjausta ym. Aiheita joista on tullut kirjoitettua aika paljon uutta sisältöä ovat mm. ulkomaiset kaupungit ja Helsingin kaupunginosat. Itse asiassa olen huomannut, että asioista joista tietää eniten ei ole välttämättä helpointa kirjoittaa Wikipediaan.

Olen myös ns. interwikittäjä; vähitellen olen alkanut pitää noita eri kieliversioiden välisiä linkkejä aika oleellisina. Ne tavallaan sitovat suomenkieliset artikkelit tiiviimmin osaksi laajempaa kansainvälistä projektia. Eräs mitätön pikkuseikka, josta jaksan huolehtia, on kielilinkkien laittaminen oikeaan järjestykseen (käyttäen apuna tätä ja tätä).

Kuvat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wikipediasta löytyy myös jonkin verran ottamiani valokuvia, ks. erillinen alasivu.

Yleensäkin kuvien lisääminen (esim. muunkielisistä Wikipedioista) on mainio keino parantaa tietyntyyppisten artikkeleiden laatua vähällä vaivalla. Wikimedia Commons tekee tästä entistäkin helpompaa.

Meta-luettavaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]