Käyttäjä:Esa Sorjonen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Esa Sorjonen on tamperelainen yrittäjä, yrityskouluttaja ja digitaalisen valokuvauksen opettaja Pirkanmaan ammattikorkeakoulun Avoimen korkeakouluopetuksen puolella.

"Pienryhmäopetus on opetustyössä mielenkiintoisinta ja antoisinta. Se tarjoaa opettajalle jatkuvasti haasteita opetuksen kehittämiseen niin, että oppilaat saavat kursseilta työelämässä ja vapaa-aikana välittömästi hyödynnettäviä taitoja. Osaaminen näkyy jokaisessa kuvassa. Antoisinta puolestaan on se, että opettajana voi jatkuvasti kehittyä ja se tapahtuu samanaikaisesti oppilaiden kanssa."

Valokuvien tuotantoprosessit, laadunvalvonta, digitaalinen kuvankäsittely ja kuvien käyttömahdollisuudet kaikissa medioissa kiinnostavat Sorjosta, samoin kaikki sähköiseen viestintään liittyvä.

Sorjonen tunnetaan vapaa-ajan harrastuksistaan erityisesti Suomen tiede- ja tekniikkahakemisto -verkkopalvelun tuottajana ja ylläpitäjänä vuosilta 1992 - 2004. "Luultavasti palaan tuon harrastuksen pariin tuonnempana", Sorjonen kertoo, "teen vain välillä jotain muuta".

Wikipediaan kirjoittaminen kiinnostaa siksi, että "ennen kirjoittamista pitää ajatella asiat mahdollisimman selkeästi ja helposti ymmärrettävällä tavalla. Ja että niillä tietosanakirjan tiedoilla voi tosiaan tehdä jotakin. Asensin meille Ethernet -verkon ja palomuurin, kun olin löytänyt tietoja Wikipediasta."